5x een makkelijk Italiaans dessert voor het kerstdiner
Een kerstdiner voorbereiden kost natuurlijk best veel tijd. Zorg dat je het dessert voor je rekening neemt, want met deze Italiaanse toetjes zet je in korte tijd iets lekkers op tafel.
Koffiegranité met slagroom uit Sicilië
Allerlei Siciliaanse kloosters, vooral in Palermo, zijn beroemd vanwege hun zoetigheden. In de vroege Middeleeuwen was gebak namelijk de trots van de nonnen, en zij maken het nog steeds. Dit heerlijke dessert maak je met slechts vier ingrediënten. Je moet er even op wachten, maar het eindresultaat dat meer dan waard.
Geïnspireerd op een lief, klein receptje uit het kookboek Italiaans eten van Elizabeth David uit 1954. Dit toetje is ongelooflijk eenvoudig te maken, maar smaakt heerlijk.
Het klassieke dessert met eieren, mascarpone en lange vingers is ideaal om (een dag) van tevoren te bereiden. Zo kunnen alle smaken goed intrekken en kan de tiramisu opstijven.
Iedereen kent het klassieke nagerecht affogato: een bolletje vanille-ijs (of twee) met een scheut espresso erover. Makkelijk om te maken en niet te machtig. Serveer dit lekkere oppeppertje in een feestelijke coupe.
De liefhebber van de panettone moet in Milaan zijn. De Smaak liet de smaakpupillen werken en maakte een lijstje met de lekkerste panettone bakkerijen in de geboortestad van de kerstcake.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen