De Zilveren Lepel chocolade is uit – en dit
is serieus chocolade.
Maar liefst honderd
recepten om jezelf in
eigen keuken op te leiden
tot gevorderd chocolatier. Voor alle peer- en chocoladeliefhebbers delen wij het recept voor crumble di pere e cioccolato.
Is het geen plaatje? Een heerlijk dessert, knapperige crumble met zoete rozijnen en partjes peer, dit fruitdessert ga je beslist lekker vinden!
Bestel De Zilveren Lepel Chocolade eenvoudig in onze shop of profiteer van ons aanbod!
Crumble met peer en chocola
Voorbereidingstijd: 50 minutenminuten
Bereidingstijd: 45 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur35 minutenminuten
Porties: 6- 8 personen
Benodigdheden
mengkommen, maatbeker, schilmesje
snijplank, siliconen spatel, koksmes
ronde ovenschaal van 24 cm, zeef
Ingrediënten
80grrozijnen
50mlsherryof andere dessertwijn
4(decana-)peren
150grbruine suiker
100grpure chocola 80%
100grboter koud
120grbloemtype ‘00’ of patentbloem
100grhavermoutvlokken
1tlkaneel
1snufzout
Voor erbij
chocoladeroomijs
Instructies
Leg de rozijnen 10 minuten in heet water in de week, laat ze uitlekken en doe ze met de sherry in een mengkom.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Doe de partjes met een derde van de bruine suiker in de kom en laat ze 30 minuten trekken.
Hak de chocola intussen vrij grof. Verhit de oven tot 180 °C/gasovenstand 6 en vet de ovenschaal in met een beetje van de boter. Leg de partjes peer in de ovenschaal en bestrooi ze met de chocola.
Snijd de rest van de boter in kleine blokjes. Doe de gezeefde bloem, havermoutvlokken, resterende suiker, kaneel, een snufje zout en de boter in een mengkom.
Meng alles met je vingertoppen tot het de consistentie van grof broodkruim heeft en werk snel, zodat het mengsel niet te warm wordt. Als je er te lang over doet krijg je een glad deeg in plaats van een crumbletextuur.
Spreid de crumble gelijkmatig uit over de partjes peer en zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven of tot de crumble licht goudbruin en het fruit zacht is.
Laat de crumble een beetje afkoelen en serveer hem warm of koud, met een bolletje chocoladeroomijs.
Veel gemaakte fouten: tijdens het bakken van deze vruchtencrumble kan er sap van de peren uit de schaal lekken. Om te voorkomen dat het onderin de oven terechtkomt en ontzettend gaat roken, moet je een stuk aluminiumfolie onder de schaal leggen. De crumble is meestal klaar wanneer het sap langs de randen omhoog begint te pruttelen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen