Chef Gennaro Contaldo is geboren in Minori en opgegroeid met de smaakvolle en aromatische sfusato amalfitano: de knobbelige citroen uit de Amalfistreek. In onze zomereditie laat hij zien wat je allemaal kunt doen met zijn geliefde Amalfi-citroen. Hij deelt het recept voor deze zachte citroenkoekjes met suiker ( biscotti morbidi al limone ) en nog veel meer. Bestel hier de zomereditie met meer recepten van Gennaro.
Zachte citroenkoekjes met suiker
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur15 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur25 minutenminuten
Porties: 25koekjes
Ingrediënten
100grboter op kamertemperatuur
80grbasterdsuikerplus extra voor coating
1eilicht losgeklopt
1citroenrasp en sap
300grzelfrijzend bakmeelgezeefd
poedersuikerom te coaten
Instructies
Bekleed een grote platte bakplaat met bakpapier.
Klop de boter en basterdsuiker tot een romig geheel en roer geleidelijk het losgeklopte ei erdoor tot alles volledig is gemengd.
Roer de citroenrasp en het sap erdoor en voeg geleidelijk de bloem toe tot alles is opgenomen en kneed tot een zacht deeg.
Vorm er een bal van, wikkel in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven op 180 °C of de heteluchtoven op 160 °C. Neem twee borden en strooi de extra basterdsuiker op het ene en gezeefde poedersuiker op het andere bord. Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en uit de huishoudfolie.
Pak kleine stukjes deeg en maak er met je handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes eerst door de basterdsuiker en vervolgens door de poedersuiker, zodat alles goed bedekt is.
Leg ze op de voorbereide bakplaat zonder ze plat te drukken. Bak ze ongeveer 12 minuten in de oven tot ze net een beetje goudbruin beginnen te worden en er barsten aan de bovenkant ontstaan. Haal uit de oven en serveer direct.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen