Chocoladetaart uit Turijn
Turijn had in de negentiende eeuw een overheersende invloed op Lombardije, en dit gerecht is een erfenis uit die tijd. Het gebak is zacht en romig. Geef er desgewenst room bij en eet hem met een lepel.
Dit recept komt uit De smaken van Italië, Fontaine uitgevers
LEES OOK:
- Zo maak je klassieke risotto alla milanese (risotto met saffraan)
- Pizza bianca: wat is dat en hoe maak je die?
Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!
Details
- Servings: 8
Ingredients
- 200 g pure chocola van goede kwaliteit
- 125 g zachte boter
- 4 eieren, gesplitst in dooiers en witten
- 200 g fijne kristalsuiker
- 3 el bloem
- poedersuiker, om te bestuiven
Preparation
- 1Verwarm de oven voor op 140 °C. Smelt de chocola en de boter au bain marie. Klop de eidooiers in een kom met de suiker en 2 eetlepels bloem glad en roer dit door het gesmolten chocolademengsel.
- 2Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel dit schuim door het beslag. Vet de taartvorm in met boter en bestuif met de overgebleven bloem.
- 3Giet het chocoladebeslag in de vorm en bak de taart 45 minuten in de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen en serveer hem in de vorm. Bestuif eventueel met poedersuiker.
- Author: Redactie
- Posted: september 14, 2018