In hun kookboek Love & Lemons geven Jeanine Donofrio en Jack Mathews een moderne twist aan aan dit klassieke voorgerecht. Deze variant met avocado en aardbeien is lekker fris tijdens warme zomerdagen.
Een verrassend en makkelijk recept voor een aardbeien caprese met mozzarella en balsamicodressing.
Caprese met aardbeien
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
4elbalsamicoazijn
150graardbeienin plakjes
200grkerstomaatjes doormidden
250grminimozzarella’s, doormidden
1avocadorijp, ontpit en in blokjes
6elpecannotengeroosterd
basilicumblaadjesverse en gescheurd
olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
zeezout
zwarte peperversgemalen
Instructies
Breng de balsamicoazijn in een kleine steelpan op matig vuur aan de kook. Roer hem door, draai het vuur laag en laat het 8-10 minuten pruttelen tot de azijn tot de helft is ingedikt. Laat hem afkoelen.
Leg de aardbeien, kerstomaatjes, mozzarella, avocado, pecannoten en het basilicum in een ondiepe kom of op een groot bord. Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi het royaal met zout en peper.
Meng alles voorzichtig en besprenkel het met de ingekookte balsamicoazijn.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen