Cappuccino pavlova
Wil je indruk maken op je gasten met een spectaculair dessert? Maak dan deze cappuccino pavlova uit Nigella Lawson’s boek Nigellisima. Succes gegarandeerd!
Details
- Preparation Time: 02:00
- Cook Time: 02:00
- Servings: 8
Ingredients
- 250 g suiker
- 4 tl instant espressopoeder (géén instantkoffiekorrels)
- 4 eiwitten
- snuf zout
- 2 tl maïzena
- 1 tl wittewijnazijn
- 300 ml volle room
- 1 tl cacao van goede kwaliteit
Preparation
- 1Verhit de oven tot 180 °C (gasovenstand 3). Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en teken er met behulp van de bakvorm met potlood een cirkel op. Meng in een kleine kom de suiker met het espressopoeder en zet het mengsel even opzij.
- 2Klop in een schone, vetvrije, liefst metalen kom (wrijf voor de zekerheid de binnenkant van de kom eerst af met een in een beetje azijn gedoopt stuk keukenrol) de eiwitten met een snufje zout tot ze in zachte pieken blijven staan en blijf kloppen terwijl je geleidelijk, met 1 eetlepel tegelijk, het suiker-koffiemengsel toevoegt.
- 3Spatel, wanneer het suiker-koffiemengsel is opgenomen en je een stevig, glanzend, beige schuim hebt, met een vetvrije metalen lepel de maïzena en azijn erdoor.
- 4Schep grote lepels van het meringuemengsel in de cirkel die je op het vetvrije papier hebt getekend. Strijk het schuim glad en vorm er met een spatel iets van wat op de bovenkant van een platte hoed lijkt. Schuif de bakplaat in de oven en zet de thermostaat onmiddellijk op 150 °C (gasovenstand 2). Laat de pavlova 1 uur in de oven staan. De buitenkant van de meringue moet nét krokant zijn, maar dan ook maar nét.
- 5Draai wanneer hij klaar is de oven uit en laat er de pavlovabasis in staan tot hij is afgekoeld. Til de pavlovabasis als hij is afgekoeld voorzichtig met papier en al van de plaat en leg hem ondersteboven op een grote, platte schaal. Trek er nu voorzichtig het papier af.
- 6Klop de room op tot hij dik en luchtig is, maar nog wel zacht, en smeer hem voorzichtig uit over de bovenkant (die eerst de onderkant was) van de meringue. Druk met een theelepel de cacao door een fijne zeef of theezeefje om – in cappuccinostijl – de pavlova een bescheiden versiering te geven.
- Author: Redactie
- Posted: oktober 17, 2016