Kaneelcannoli met ganache en cacaobonen
Dit is serieus chocolade – De Zilveren Lepel chocolade is uit. Voor alle chocoladeliefhebbers delen wij het recept voor cannoli alla cannella con ganache e fave di cacao.
Deze variant op de klassieke cannoli is lekker zoet. En nee, de ganache is helemaal niet moeilijk om te maken! Bestel De Zilveren Lepel Chocolade (waarin dit recept voor cannoli met kaneel te vinden is) eenvoudig in onze shop of profiteer van ons aanbod!Kaneelcannoli
Porties: 8 personen
Benodigdheden
- maatbeker, steelpannen, garde
- bakplaat, bakpapier, roestvrijstalen cannolivormpjes van 2 cm
- siliconen spatel, vijzel, wegwerpspuitzak of hoorntje, elektrische handmixer
Ingrediënten
Voor de cannolibuisjes
- 40 ml volle melk
- 2 el acaciahoning (40 gr )
- 80 gr bruine suiker
- 1 tl kaneel
- 60 gr boter
- 80 gr type ‘00’ bloem of patentbloem
- 2 eiwitten
Voor de saus
- 100 gr kristalsuiker fijn
- 1 tl kaneel
- 100 ml kokend water
Voor de vulling
- 1 geklopte ganache *recept
- 10 gr geroosterde cacaobonen
Voor erbij
- 200 ml slagroom
Instructies
- Breng voor de cannolibuisjes de melk met de honing, suiker, kaneel en boter in een steelpan aan de kook.
- Zet de pan van het vuur en voeg terwijl je met een garde blijft roeren eerst alle bloem en vervolgens de ei-witten toe.
- Meng alles goed, laat het meng-sel tot kamertemperatuur afkoelen en zet de pasta dan 1 uur in de koelkast.
- Verhit de oven tot 140 °C/gasovenstand 3 en bekleed de bakplaat met bakpapier. Smeer met een lepel dunne laagjes pasta van 7×11 cm op de beklede bakplaat.
- Bak ze 8 minuten in de voorverwarmde oven, haal ze eruit en laat ze staan tot ze vol-doende afgekoeld zijn om aan te pakken.
- Bekleed de cannolivormpjes met bakpapier en rol de rechthoekjes er in de lengte omheen. Laat ze volledig afkoelen en trek de vormpjes eruit.
- Doe voor de karamelsaus de suiker met 50 ml water en de kaneel in een steelpan en kook er een amberkleurige karamel van.
- Giet het kokende water erbij, roer met een siliconen spatel tot de karamel gesmolten is en laat het mengsel inkoken tot het een siroopachtige consistentie heeft. Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen en zet hem in de koelkast.
- Maak de geklopte ganache volgens de basistechniek (zie onderaan), met de aangegeven hoeveelheden ingrediënten.
- Stamp de cacaobonen fijn in een vijzel. Vul een wegwerpspuitzak met de ganache en knip het puntje eraf. Spuit de cannolibuisjes vol met de ganache en druk de uiteinden in de gestampte ca-caobonen.
- Klop de room in een mengkom met een elektrische handmixer tot er stijve punten op blijven staan.
- Leg de cannoli op individuele bordjes, schep er een flinke toef geklopte slagroom naast, sprenkel er wat karamelsaus op en zet ze op tafel.
5 van 1 stem
Voor de *ganache
250 gr pure of melkchocola
250 ml slagroom
Snijd de chocola in kleine, gelijkmatige stukjes en doe ze in een mengkom. Breng de room in een kleine steelpan tot net onder het kookpunt, giet hem in drie delen bij de stukjes chocola en roer na elke scheut tot het mengsel mooi egaal is. Laat de ganache afkoelen en zet hem vervolgens 3 uur in de koelkast tot hij goed dik is. Klop de ganache met een elektrische handmixer. Begin langzaam en voer de snelheid geleidelijk op tot de ganache
luchtig en licht van kleur wordt. Als je hem als glazuur op een taart gebruikt, moet je dat meteen doen, omdat hij hard wordt in de koeling.
BEKIJK OOK:
Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:
"*" geeft vereiste velden aan
- Author: Redactie
- Posted: maart 19, 2024