Terug naar overzicht
Bruschetta met gepofte knoflook maken

Bruschetta met gepofte knoflook van Donna Hay

Gepofte knoflook is milder, zoeter en romiger. Met dit recept van Donna Hay kun je volop genieten van deze smaakmaker, zonder dat je erna in sociaal isolement hoeft. Dit recept komt uit haar nieuwste kookboek Even more Basics to Brilliance.

Wil je weten hoe je de gepofte knoflook maakt? Kijk dan in onze nieuwste editie. Bestel het nieuwe kookboek Even more Basics to Brilliance eenvoudig in onze webshop, dan heb je het bij verschijnen op 7 november als eerste in huis.
Bruschetta met gepofte knoflook maken

Bruschetta met gepofte knoflook

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneden zuurdesembrood
  • olijfolie extra vergine, om te bestrijken
  • 1 portie gepofte knoflook (zie basisrecept), fijngeprakt
  • 4 burrata
  • plakjes tomaat voor erbij

Gekneusde basilicum:

  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • ¼ tl zeezoutvlokken

Instructies

  • Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de sneden brood met olie en gril ze in delen 1 minuut aan elke kant, of tot ze geroosterd zijn en grillstrepen hebben. Zet apart.
  • Doe de olie, het basilicum en zout in een kom en stamp door elkaar, tot het basilicum gekneusd is.
  • Besmeer het brood met de geprakte gepofte knoflook. Halveer de burrata en leg op het brood. Schep het gekneusde basilicum erop en dien op met tomaat.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.