Giuseppe Cipriani van Harry’s Bar in Venetië vernoemde deze cocktail in 1948 naar Giovanni Bellini, een Italiaanse kunstenaar die de lichtroze kleur van het drankje in een schilderij gebruikte.
De Bellini is heerlijk wanneer je hem maakt met verse puree van witte perziken. Helaas zijn deze perziken in Nederland erg moeilijk te krijgen, maar gelukkig kunnen we natuurlijk wel varianten op de Bellini maken! Zo kun je bijvoorbeeld ook een puree van gewone perziken, nectarines of abrikozen gebruiken. Garneer de cocktail dan ook met een partje van deze perzik, nectarine of abrikoos.
In het recept gebruiken we suikersiroop, dit kun je makkelijk zelf maken:
voeg 500 gram suiker en 250 ml water toe aan een pannetje. Verhit op een middelhoog vuur. Laat het niet koken want dan karamelliseert de suiker en krijg je een andere smaak. Roer alles goed door totdat de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
Giet het door een fijne zeef om eventuele onopgeloste suikerkristallen te verwijderen. Bewaar de siroop in een schone, dichte glazen fles in de koelkast tot maximaal 3 maanden.
Bellini
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 15 minutenminuten
Porties: 1cocktail
Ingrediënten
45ml45 ml verse witte perzikpuree(zie hieronder)
90mlprosecco
Witte perzikpuree
200grwitte perzikenin stukjes
20mlcitroensap
10mlsuikersiroop
Instructies
Maak de witte perzikpuree. Snijd de perziken in kleine stukjes.
Stop de stukjes perzik samen met het citroensap en de suikersiroop een blender, of pureer met behulp van een staafmixer of muddler.
Giet alles door een zeef en duw er een beetje op met een lepel zodat er meer puree doorheen komt.
Schenk de verse witte perzikpuree in een champagneflûte.
Top voorzichtig up met prosecco zodat het niet overstroomt.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen