Terug naar overzicht
Bellini

Zo maak je een klassieke Bellini

Giuseppe Cipriani van Harry’s Bar in Venetië vernoemde deze cocktail in 1948 naar Giovanni Bellini, een Italiaanse kunstenaar die de lichtroze kleur van het drankje in een schilderij gebruikte.

De Bellini is heerlijk wanneer je hem maakt met verse puree van witte perziken. Helaas zijn deze perziken in Nederland erg moeilijk te krijgen, maar gelukkig kunnen we natuurlijk wel varianten op de Bellini maken! Zo kun je bijvoorbeeld ook een puree van gewone perziken, nectarines of abrikozen gebruiken. Garneer de cocktail dan ook met een partje van deze perzik, nectarine of abrikoos.

In het recept gebruiken we suikersiroop, dit kun je makkelijk zelf maken: voeg 500 gram suiker en 250 ml water toe aan een pannetje. Verhit op een middelhoog vuur. Laat het niet koken want dan karamelliseert de suiker en krijg je een andere smaak. Roer alles goed door totdat de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop afkoelen. Giet het door een fijne zeef om eventuele onopgeloste suikerkristallen te verwijderen. Bewaar de siroop in een schone, dichte glazen fles in de koelkast tot maximaal 3 maanden.
Bellini

Bellini

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 cocktail

Ingrediënten

  • 45 ml 45 ml verse witte perzikpuree (zie hieronder)
  • 90 ml prosecco

Witte perzikpuree

  • 200 gr witte perziken in stukjes
  • 20 ml citroensap
  • 10 ml suikersiroop

Instructies

  • Maak de witte perzikpuree. Snijd de perziken in kleine stukjes.
  • Stop de stukjes perzik samen met het citroensap en de suikersiroop een blender, of pureer met behulp van een staafmixer of muddler.
  • Giet alles door een zeef en duw er een beetje op met een lepel zodat er meer puree doorheen komt.
  • Schenk de verse witte perzikpuree in een champagneflûte.
  • Top voorzichtig up met prosecco zodat het niet overstroomt.
  • Roer de cocktail voorzichtig door.
  • Garneer met een partje verse perzik.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.