Terug naar overzicht
Baci di dama Italiaanse koekjes

Baci di dama (dameszoenen): koekjes met chocolade-hazelnootpasta

De baci di dama (dameszoenen) zijn afkomstig uit Piemonte. Ze werden voor het eerst gebakken in de negentiende eeuw, naar verluidt speciaal voor de koninklijke familie. Zo maak je deze beroemde zoete koekjes.

Dit recept voor koekjes met chocolade-hazelnootpasta komt uit De Zilveren Lepel – Classic. Bestel het eenvoudig in onze shop.
Baci di dama Italiaanse koekjes

Baci di dama Italiaanse koekjes

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 25 koekjes

Ingrediënten

  • 70 gr amandelen
  • el fijne kristalsuiker
  • 100 gr zachte boter plus extra om in te vetten
  • 100 gr bloem
  • 80 gr aardappelmeel
  • 70 gr poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 el chocolade-hazelnootpasta (gianduja), voor de vulling

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet twee of drie bakplaten in.
  • Maal de amandelen met de kristalsuiker in een keukenmachine fijn.
  • Roer de boter romig in een kom en roer er de bloem en het aardappelmeel, de poedersuiker, het amandelsuikermengsel en het ei door, zodat je een glad deeg krijgt.
  • Verdeel het deeg in vijftig tot zestig stukjes ter grootte van een walnoot, draai ze tot balletjes en plet ze licht.
  • Laat ze 2 uur opstijven in de koelkast. Leg de koekjes op de bakplaten en bak ze 18 tot 20 minuten.
  • Neem de koekjes uit de oven, laat ze afkoelen en plak ze twee aan twee aan elkaar met wat chocoladepasta ertussen.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.