Baci di dama (dameszoenen): koekjes met chocolade-hazelnootpasta
De baci di dama (dameszoenen) zijn afkomstig uit Piemonte. Ze werden voor het eerst gebakken in de negentiende eeuw, naar verluidt speciaal voor de koninklijke familie. Zo maak je deze beroemde zoete koekjes.
Dit recept voor koekjes met chocolade-hazelnootpasta komt uit De Zilveren Lepel – Classic. Bestel het eenvoudig in onze shop.
Baci di dama Italiaanse koekjes
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 2 uuruur20 minutenminuten
Totale tijd: 2 uuruur30 minutenminuten
Porties: 25koekjes
Ingrediënten
70gramandelen
2½elfijne kristalsuiker
100grzachte boterplus extra om in te vetten
100grbloem
80graardappelmeel
70grpoedersuiker
1ei
1elchocolade-hazelnootpasta (gianduja), voor de vulling
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 °C en vet twee of drie bakplaten in.
Maal de amandelen met de kristalsuiker in een keukenmachine fijn.
Roer de boter romig in een kom en roer er de bloem en het aardappelmeel, de poedersuiker, het amandelsuikermengsel en het ei door, zodat je een glad deeg krijgt.
Verdeel het deeg in vijftig tot zestig stukjes ter grootte van een walnoot, draai ze tot balletjes en plet ze licht.
Laat ze 2 uur opstijven in de koelkast. Leg de koekjes op de bakplaten en bak ze 18 tot 20 minuten.
Neem de koekjes uit de oven, laat ze afkoelen en plak ze twee aan twee aan elkaar met wat chocoladepasta ertussen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen