Italianen zijn dol op streetfood. Op straat wordt er gekookt met lokale
ingrediënten, waardoor je in elke
regio weer iets anders vindt. Met dit recept kun je ook thuis de lekkerste cibo da strada maken.
Een verrassend vegetarisch recept voor gefrituurde balletjes op basis van aubergine met Parmezaanse kaas en munt. Een heerlijk warm aperitiefhapje wat je zelf eenvoudig thuis kunt maken.
Polpettine di Melanzane
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 50 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur10 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
2auberginesmiddelgroot
1eilicht losgeklopt
40grParmezaanse kaas geraspt
40grpaneermeel,plus extra voor de paneerlaag
10muntblaadjesfijngehakt
snufzout
olie om te frituren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de aubergines op een bakplaat, prik er een paar keer in met een vork. Rooster ze ongeveer 45 minuten tot de aubergines zacht aanvoelen als je erin prikt. Zet opzij om wat af te koelen.
Als de aubergines zijn afgekoeld, snijd ze dan open, schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een fijnmazige zeef. Duw de auberginepulp met de achterkant van een lepel aan om zoveel mogelijk vocht uit het vruchtvlees te laten lopen. Plaats de zeef boven een kom en laat een nacht in de koelkast uitlekken.
Knijp de volgende dag het vruchtvlees uit om eventueel achtergebleven vocht te verwijderen (je zou ongeveer 250 gr uitgelekte aubergine moeten hebben) en hak het fijn. Doe in een grote kom en voeg het ei, de Parmezaanse kaas, het paneermeel, de muntblaadjes en het zout toe. Meng goed met een lepel.
Maak je handen nat en maak van het mengsel bolletjes ter grootte van een golfbal voordat je ze voorzichtig door het extra paneermeel rolt. Als het mengsel niet bij elkaar blijft, voeg er dan nog wat paneermeel aan toe en rol ze er opnieuw doorheen.
Verhit voldoende olie om te frituren in een kleine steelpan of frituurpan tot 180 °C. Test de temperatuur van de olie door er een stukje brood in te laten vallen. Als het brood binnen 5 seconden goudbruin begint te kleuren, is de olie klaar. Leg voorzichtig een paar polpettine in de olie, zonder de pan te vol te maken.
Bak gedurende 4 minuten en blijf regelmatig omdraaien. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier en zet opzij, terwijl je de resterende polpettine bakt. Serveer warm als aperitief. Je kunt ze ook van tevoren maken en voor het opdienen voorzichtig in de magnetron opwarmen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen