Drie keer vulling voor risotto balletjes
Chef Vanja van der Leeden
laat in haar nieuwste kookboek Italopop
een nieuwe kant van de
Italiaanse keuken zien.
De Smaak is fan en kreeg
een heerlijk voorproefje
van Vanja’s vermakelijke
herinneringen, rauwe foto’s
en originele recepten.
We delen haar arancini vulling, 3x een lekkere vulling
voor risotto balletjes.
Welke van de drie je ook kiest,
het is belangrijk dat de vulling
niet te nat is. Hier kan je het basisrecept vinden.
Meer recepten van Vanja?
Kijk dan in onze nieuwste editie.
Bestel het nieuwe kookboek Italopop eenvoudig in onze webshop.
Of bestel in combinatie met een abonnement.
Garnalenragù - Arancini vulling
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Porties: 14 stuks
Ingrediënten
- 3 el olijfolie mild
- 1 knoflookteen, geplet
- 15 gr platte peterselie
- 200 gr grote garnalen
- 2 el tomatenpuree
- 5 cherrytomaten
- ½ el citroen fijngehakt en ingemaakt
- ½ tl chilivlokken
Instructies
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe samen met een paar gekneusde takjes peterselie. Laat trekken.
- Pel de garnalen en ontdoe van het darmkanaal. Bak de garnalenkoppen in de koekenpan, plet ze en bak met de tomatenpuree.
- Snijd de cherrytomaten in kwarten en voeg toe met de ingemaakte citroen en de chilivlokken. Bak tot het meeste vocht verdampt is.
- Verwijder de koppen en de peterseliestelen. Bestrooi de garnalen met zout, snijd in stukjes en bak net gaar. Neem van het vuur. Hak de resterende peterselie fijn en meng erdoor.
5 van 1 stem
Pistachepesto, doperwten en scamorza - Arancini vulling
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Porties: 14 stuks
Ingrediënten
- 75 gr pistachenoten gepeld
- 20 gr munt de blaadjes
- 30 gr parmezaan geraspt
- 50 ml olijfolie extra vergine
- 100 gr doperwten (diepvries)
- 50 gr gerookte scamorza (of een andere goed smeltende kaas)
Instructies
- Doe de pistachenoten met de muntblaadjes, de parmezaan en de olijfolie in de maatbeker van de staafmixer.
- Voeg zouten peper toe en maal tot een pesto.
- Blancheer de doperwtenen snijd de scamorza in blokjes. Meng door de pistachepesto.
5 van 1 stem
Alla norma - Arancini vulling
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Porties: 14 stuks
Ingrediënten
- 1 aubergine groot
- 4 el olijfolie mild
- 1 teentje knoflook gepeld
- 1½ el tomatenpuree
- 1 snuf chilivlokken (optioneel)
- 100 ml passata (of een restje tomaat uit blik)
- 50 gr ricotta salata (of een andere zoute, harde kaas)
- ½ bol mozzarella (geen buffelmozzarella, die is te nat)
- 15 gr basilicum alleen de blaadjes
Instructies
- Snijd de aubergine in blokjes en zout ze flink. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de aubergineblokjes toe. Bak ze op hoog vuur bruin.
- Hak intussen de knoflook fijn en voeg toe. Voeg de tomatenpuree, de chilivlokken en de passata toe en stoof tot het meeste vocht verdampt is en de aubergine zacht en gaar is.
- Neem van het vuur. Rasp de ricotta salata, snijd de mozzarella in kleine blokjes en hak de basilicumblaadjes fijn. Meng alles door de aubergine.
5 van 1 stem
BEKIJK OOK:
Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:
"*" geeft vereiste velden aan
- Author: Redactie
- Posted: november 21, 2023