Aperol: alles over dit beroemde Italiaanse aperitief
In de zomer van 2019 bestond Aperol 100 jaar. En – veel belangrijker – zó maak je die beroemde Aperol Spritz.
De honderdste verjaardag van het beroemde Italiaanse aperitief met zijn feloranje kleur en bitterzoete smaak werd in thuisstad Padua en in Venetië (dat op een klein uurtje rijden ten oosten van Padua ligt) volop gevierd.
Padua
In 1919 serveerden de broers Luigi en Silvio Barbieri dit kruidige aperitief tijdens de internationale beurs in Padua. Al snel veroverde het drankje het hart van de Italianen. In al die jaren bleef het recept – een mix van citrusvruchten, kruiden en wortelextracten – onveranderd en is tot op de dag van vandaag een goed bewaard geheim.
Zo maak je een Aperol Spritz
De populaire cocktail Aperol Spritz heeft natuurlijk bijgedragen aan de bekendheid van de kruidige drank. Een Aperol Spritz serveer je op de volgende manier: vul een glas met ijsblokjes, voeg gelijke delen van prosecco en Aperol toe, een scheutje bruiswater en garneer met een schijfje sinaasappel.
Drink de Aperol en waan je even aan de Italiaanse kust.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen