Terug naar overzicht

Recept: zo maak je een overheerlijke Affogato deluxe

Iedereen kent het klassieke nagerecht affogato, oftewel een bolletje vanille-ijs (of twee) met een scheut espresso erover. Makkelijk om te maken en een echte allemansvriend.

Wil je jouw affogato iets specialer maken? Giet dan geen espresso over je vanille-ijs, maar koffiesiroop. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, of je maakt ̓m zelf! Hoe je dat doet, vertellen we hieronder.

LEES OOK:

Details

  • Servings: 1

Ingredients

  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 1 kopje espresso of koffiesiroop
  • Voor de koffiesiroop:
  • 200 ml espresso
  • 200 g suiker

Preparation

  • 1Zo maak je de koffiesiroop: breng 250 ml espresso aan de kook met 200 g suiker.
  • 2Laat dit 15 à 20 minuten indikken. Laat de siroop afkoelen en schenk dit vervolgens over je ijs.