Recept: zo maak je een overheerlijke Affogato deluxe
Iedereen kent het klassieke nagerecht affogato, oftewel een bolletje vanille-ijs (of twee) met een scheut espresso erover. Makkelijk om te maken en een echte allemansvriend.
Wil je jouw affogato iets specialer maken? Giet dan geen espresso over je vanille-ijs, maar koffiesiroop. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, of je maakt ̓m zelf! Hoe je dat doet, vertellen we hieronder.
LEES OOK:
- 7x de favoriete koffietentjes van Liselotte in Rome
- Heerlijke zachte Italiaanse taart met noten en koffie
Details
- Servings: 1
Ingredients
- 2 bolletjes vanille-ijs
- 1 kopje espresso of koffiesiroop
- Voor de koffiesiroop:
- 200 ml espresso
- 200 g suiker
Preparation
- 1Zo maak je de koffiesiroop: breng 250 ml espresso aan de kook met 200 g suiker.
- 2Laat dit 15 à 20 minuten indikken. Laat de siroop afkoelen en schenk dit vervolgens over je ijs.
- Author: Redactie
- Posted: augustus 1, 2019