Twaalf jaar lang werkte het Deense koppel Lisbeth en Thomas als chef in een Italiaans restaurant en enoteca in Kopenhagen. De liefde voor de Italiaanse keuken was echter zó groot, dat ze twee enkeltjes naar het pittoreske Todi in Umbrië kochten.
Daar, op de top van een groene heuvel, toverden ze een achttiende-eeuws landhuis om tot een schitterende B&B, Il Ghiottone, met respect voor de originele details. Zo zijn de balkenplafonds en de gewelfde plafonds bewaard gebleven en hebben ze veel hout hergebruikt. De villa heeft zodoende haar rustieke, Italiaanse karakter behouden, maar mét een vleugje Scandinavië. Denk aan lichte kamers, met het typische design uit het hoge noorden en comfortabele meubels. Een sfeervolle, maar rustgevende combinatie dus. Leuk om Lisbeth en Thomas zelf een keer te bezoeken.
Liefde voor eten
Inmiddels wonen Lisbeth en Thomas al bijna
dertien jaar samen met hun grote liefde: een
tuin waaruit je zo smaakvolle groenten en fruit
plukt. Daarnaast zijn ze dol op de delicatessen
die in de regio worden geproduceerd. Ze koken dagelijks met verse producten van eigen grond en uit de omgeving,
en serveren elke ochtend een verrukkelijk ontbijt op hun panoramisch
terras. Maar daar blijft het niet bij: om hun gasten te inspireren en
inzicht te geven in de wondere wereld van de Italiaanse keuken, geven
de Deense chefs het hele jaar door kooklessen. Daarnaast organiseren
ze uitjes naar lokale wijnhuizen, kaasmakers en truffeljachten. En de
naam van hun B&B annex kookschool? Il Ghiottone Umbro, oftewel:
de Umbrische veelvraat. ilghiottoneumbro.com
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen