Arme wij? Niet met Gennaro
Contaldo’s versie van de
Italiaanse armeluiskeuken. In
zijn nieuwste boek Gennaro’s Cucina
geeft hij ons comfortfood in de
vorm van simpele kunstwerkjes.
Proef maar!
Gennaro deelt het recept voor passatelli in brodo , een heerlijk Italiaans alternatief voor kippensoep, met een mengsel van broodkruim en Parmezaanse kaas. Bestel hier de wintereditie waar hij nog meer heerlijke recepten deelt met ons uit zijn nieuwste boek.
Maak zelf deze broodpasta in bouillon. Meer lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Broodpasta in bouillon
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur10 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur30 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
100grbroodkruimels
100grParmezaanse kaas, geraspt, + extra om te serveren
2eieren
2snufjesgeraspte nootmuskaatschil van ½ citroenbloem, om te bestuiven
1litkippenbouillon
zeezout
zwarte pepervers gemalen
Instructies
Combineer alle ingrediënten behalve de bloem en de kippenbouillon met een beetje zout in een kom en meng goed tot je een deegachtige consistentie hebt.
Vorm tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat het minstens 1 uur op kamertemperatuur rusten.
Verwijder het plastic, neem vervolgens ongeveer een kwart van het deeg en druk het door een aardappelpers met grote gaten.
Snijd het af met een klein scherp mes tot sliertjes van 5-6 cm. Ze hoeven niet allemaal gelijk te zijn.
Leg de pastasliertjes op een met bloem bestoven plank. Herhaal dit met de rest van het deeg.
Breng intussen de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Kook de passatelli tot ze drijven.
Haal van het vuur en verdeel de bouillon met de pasta over vier kommen. Garneer met een beetje zwarte peper en een snufje geraspte parmezaan.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen