Terug naar overzicht
Broodpasta in bouillon

Gennaro’s passatelli in brodo

Arme wij? Niet met Gennaro Contaldo’s versie van de Italiaanse armeluiskeuken. In zijn nieuwste boek Gennaro’s Cucina geeft hij ons comfortfood in de vorm van simpele kunstwerkjes. Proef maar!

Gennaro deelt het recept voor passatelli in brodo , een heerlijk Italiaans alternatief voor kippensoep, met een mengsel van broodkruim en Parmezaanse kaas. Bestel hier de wintereditie waar hij nog meer heerlijke recepten deelt met ons uit zijn nieuwste boek.

Maak zelf deze broodpasta in bouillon. Meer lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Broodpasta in bouillon

Broodpasta in bouillon

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr broodkruimels
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, + extra om te serveren
  • 2 eieren
  • 2 snufjes geraspte nootmuskaatschil van ½ citroenbloem, om te bestuiven
  • 1 lit kippenbouillon
  • zeezout
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Combineer alle ingrediënten behalve de bloem en de kippenbouillon met een beetje zout in een kom en meng goed tot je een deegachtige consistentie hebt.
  • Vorm tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat het minstens 1 uur op kamertemperatuur rusten.
  • Verwijder het plastic, neem vervolgens ongeveer een kwart van het deeg en druk het door een aardappelpers met grote gaten.
  • Snijd het af met een klein scherp mes tot sliertjes van 5-6 cm. Ze hoeven niet allemaal gelijk te zijn.
  • Leg de pastasliertjes op een met bloem bestoven plank. Herhaal dit met de rest van het deeg.
  • Breng intussen de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Kook de passatelli tot ze drijven.
  • Haal van het vuur en verdeel de bouillon met de pasta over vier kommen. Garneer met een beetje zwarte peper en een snufje geraspte parmezaan.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken
Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.