Terug naar overzicht
Tiramisu in nederland

Hier eet je de lekkerste tiramisu in Nederland volgens onze lezers

De tiramisù is met stip het meest geliefde dessert uit de Italiaanse keuken. De naam van het toetje komt uit het dialect van Treviso (tireme su) wat ’trek mij omhoog’ betekent. Een heerlijk italiaans diner is voor velen niet compleet zonder. En hoewel je tiramisu in bijna ieder Italiaans restaurant kunt krijgen, zijn ze niet allemaal even goed. Wij vroegen onze lezers waar ze de lekkerste tiramisu in Nederland hebben gegeten en voegden er een aantal van onze favoriete plekken aan toe. 

 

  • Casa di Papi in Haarlem
  • Casa Nostra in Amsterdam
  • Cecconi’s in Amsterdam
  • Da Gigi in Veenendaal
  • Diverso in Nederweert 
  • Eatmosphera in Amsterdam
  • Felice in Ommen
  • Il Boccone in Arnhem
  • La Maremma in Ridderkerk
  • La Vita e Bella in Rotterdam
  • Le Bordel in Amsterdam (ga voor de versie met pistache) 
  • Little Italy in Rotterdam
  • Massimo Gelato in Amsterdam 
  • Ristorante Piccolo in Haarlem
  • Roberto’s in Amsterdam
  • Viviamo in Woerden
  • Zafvino in Arnhem

Zelf maken? Dit is het basisrecept voor de klassieke tiramisu.  

Tiramisu recept

Tiramisu recept

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 uur
Totale tijd: 10 uur 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 220 ml espresso
  • 4 el likeur naar keuze: marsala, amaretto etc. laat weg voor alcoholvrij
  • 20 lange vingers bij voorkeur Italiaanse savoiardi
  • 420 gr mascarpone
  • 2 eieren gesplitst
  • 10 gr cacao
  • 6 el poedersuiker

Instructies

  • Doe de espresso en eventueel 2 eetlepels likeur naar keuze in een kom en roer alles goed door elkaar.
  • Dompel de lange vingers stuk voor stuk in het koffiemengsel en leg de lange vingers in een grote, ondiepe schaal.
  • Klop de mascarpone, samen met de resterende likeur, de eidooiers en het poedersuiker lobbig. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de mascarpone.
  • Bedek de lange vingers met dit mengsel en bestrooi het geheel met cacao. Zet de tiramisu minimaal 10 uur in de koelkast.
3.56 van 9 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Zijn we een adresje vergeten? Laat het ons weten, dan voegen wij het aan onze lijst toe. 

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Het klassieke recept voor tiramisu kennen we allemaal. Met dit recept van Donna Hay maak je eenvoudig tiramisu met een twist, namelijk met chocolademousse.

Net geopend of een gouwe ouwe; favoriete Italiaanse restaurants in heel Nederland. Hier staan alle tips.

Milaan is niet alleen op modegebied trendsettend; ook op culinair gebied weet de stad altijd te verrassen. Het wemelt er van de …