Hier eet je de lekkerste tiramisu in Nederland volgens onze lezers
De tiramisù is met stip het meest geliefde dessert uit de Italiaanse keuken. De naam van het toetje komt uit het dialect van Treviso (tireme su) wat ’trek mij omhoog’ betekent. Een heerlijk italiaans diner is voor velen niet compleet zonder. En hoewel je tiramisu in bijna ieder Italiaans restaurant kunt krijgen, zijn ze niet allemaal even goed. Wij vroegen onze lezers waar ze de lekkerste tiramisu in Nederland hebben gegeten en voegden er een aantal van onze favoriete plekken aan toe.
Casa di Papi in Haarlem
Casa Nostra in Amsterdam
Cecconi’s in Amsterdam
Da Gigi in Veenendaal
Diverso in Nederweert
Eatmosphera in Amsterdam
Felice in Ommen
Il Boccone in Arnhem
La Maremma in Ridderkerk
La Vita e Bella in Rotterdam
Le Bordel in Amsterdam (ga voor de versie met pistache)
Little Italy in Rotterdam
Massimo Gelato in Amsterdam
Ristorante Piccolo in Haarlem
Roberto’s in Amsterdam
Viviamo in Woerden
Zafvino in Arnhem
Zelf maken? Dit is het basisrecept voor de klassieke tiramisu.
Tiramisu recept
Voorbereidingstijd: 30 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 uuruur
Totale tijd: 10 uuruur30 minutenminuten
Porties: 6personen
Ingrediënten
220mlespresso
4ellikeur naar keuze: marsala, amaretto etc.laat weg voor alcoholvrij
20lange vingersbij voorkeur Italiaanse savoiardi
420grmascarpone
2eierengesplitst
10grcacao
6elpoedersuiker
Instructies
Doe de espresso en eventueel 2 eetlepels likeur naar keuze in een kom en roer alles goed door elkaar.
Dompel de lange vingers stuk voor stuk in het koffiemengsel en leg de lange vingers in een grote, ondiepe schaal.
Klop de mascarpone, samen met de resterende likeur, de eidooiers en het poedersuiker lobbig. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de mascarpone.
Bedek de lange vingers met dit mengsel en bestrooi het geheel met cacao. Zet de tiramisu minimaal 10 uur in de koelkast.
Het klassieke recept voor tiramisu kennen we allemaal. Met dit recept van Donna Hay maak je eenvoudig tiramisu met een twist, namelijk met chocolademousse.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen