Gebruik voor een klassieke Negroni als basis een London Dry Style gin, zoals Beefeater of Tanqueray London Dry. Sommige mensen vinden deze cocktail lekkerder wanneer je hem ‘up’ serveert. Dit houdt in dat je hem niet in een rocks glas gevuld met ijsblokjes schenkt, maar in een coupe zonder ijs. Altijd even vragen wanneer je het niet zeker weet dus.
Voor een Dry Negroni, ook wel een Cardinale Cocktail genoemd, gebruik je droge vermouth in plaats van rode vermouth. En laat je de Campari weg, dan heb je een klassieke Gin & It. De ‘It’ komt niet van die enge clown -film maar is een afkorting van Italian, wat verwijst naar Italiaanse, dus rode, vermouth.
Negroni
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 2 minutenminuten
Totale tijd: 7 minutenminuten
Porties: 1cocktail
Ingrediënten
30mlgin
30mlCampari
30mlrode vermouth
Instructies
Vul een mixing glas met ijsblokjes.
Schenk de gin, Campari en rode vermouth erbij.
Stir alle ingrediënten totdat er vorst op de buitenkant van het mixing glas begint te vormen.
Vul een rocks glas met ijsblokjes of gebruik een grote ijsbal.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen