Eenvoudig maar o zo lekker: gnocchi met truffelboter
De Italiaanse honger naar truffels – tartufi – is groot. Met name in de noordelijke en centrale regio’s waar restaurants vaak specialiteiten zoals truffel- en aardappelravioli serveren.
Pasta maakt alles beter. Dus waarom zou je pasta niet beter laten smaken? Geïnspireerd door deze missie wilde Alessandro Savelli de kwaliteit van de pasta waarmee hij in Ligurië opgroeide naar anderen brengen.
Uit zijn boek Perfect Pasta at Home.
Gnocchi met truffelboter
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
500grgnocchi
120grongezouten boter
60grzwarte of witte truffelgeschaafd of fijn geraspt (of een mengsel van beide); houd wat apart om te serveren
zoutnaar smaak
Parmezaanse kaas om te serveren
Instructies
Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de gnocchi koken, maak je de saus.
Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de truffel toe en roer om te combineren, voeg dan zout naar smaak toe.
Haal de pan van het vuur en laat de truffel in de boter trekken.
Voeg de gekookte gnocchi toe aan de truffelboter en roer tot ze volledig bedekt zijn.
Serveer meteen en bestrooi het gerecht met de extra truffelkrullen en versgeraspte Parmezaanse kaas.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen