‘Mensen zijn soms verbaasd over onze appeltaart omdat er geen
deeg in zit. Het laagje boter en gekaramelliseerde appels creëert
een subtiele korst met een donkere, goudbruine kleur. Zonder
deeg komt de smaak van de appels het beste tot zijn recht, waardoor dit echt een fruitige taart is.’ Aldus Russel Norman.
Lekker bij de koffie of zelfs als ontbijt. Tip: serveer met een bol vanille-ijs. Dit recept voor torta di mele, komt uit het nieuwste kookboek van de Engelse chef & restaurateur Russel Norman Brutto –
gerechten uit de Florentijnse keuken.
Bestel het kookboek Brutto eenvoudig in onze webshop.
Appeltaart zonder deeg
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur20 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur40 minutenminuten
Porties: 8personen
Ingrediënten
4appelseen zoete, knapperige soort
2scharreleierengroot
200grkristalsuiker
1tlvanille-extract
70grtarwebloem
1tlbakpoeder
1snuf zout
65mlmelk
100grboterheel zacht + klontje voor het invetten
1elpoedersuikervoor het bestuiven
Instructies
Vet een taartvorm in met boter en bekleed hem met bakpapier. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, halveer ze en snijd ze in dunneplakjes.
Verhit de oven tot 200 °C. Doe de eieren, kristalsuiker en het vanille-extract in een grote kom en klop met een garde of mixer tot het in volume is verdubbeld.
Voeg de tarwebloem, het bakpoeder en zout toe, en meng. Schenk de melk er al kloppend bij, voeg de zachte boter toe en klop tot het een glad en consistent geheel is.
Leg de appelplakjes in het beslag en meng alles voorzichtig om zeer goed mee te bedekken.
Leg de appels plat in cirkels in de vorm,van de rand naar binnen toe. Schenk er een dun laagje van het resterende beslag op.
Zet de vorm 10 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak de taart nog 40 minuten. Haal de goudbruine taart eruit en laat minstens 30 minuten in de vorm afkoelen voor je hem op een groot taartbord zet.
Bestuif vanaf enige hoogte met behulp van een zeefje met de poedersuiker. Serveer de taart in stukken op kamertemperatuur.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen