Terug naar overzicht
risotto

Risotto met saffraan het klassieke risottorecept

De lente vieren we met een klassiek risottorecept: risotto alla milanese, oftewel, risotto met saffraan. Klinkt prima, vero?

LEES OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 400 g risottorijst (carnaroli)
  • 150 ml droge witte wijn
  • ca. 1 liter hete groentebouillon
  • 0,1 g saffraan
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en versgemalen peper
  • 1 handvol peterselie

Preparation

  • 1Snipper de ui en bak hem glazig in 2 el gesmolten boter. Voeg de rijst toe en bak even kort mee. Blus af met de witte wijn. Blijf roeren tot de wijn volledig is geabsorbeerd. Voeg een soeplepel bouillon en de saffraan toe aan de risotto en roer goed oor.
  • 2Voeg wanneer de bouillon is opgelost een nieuwe soeplepel bouillon toe en herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst gaar (20-30 minuten). Blijf ondertussen regelmatig roeren. Breng de risotto op smaak met de rest van de boter, Parmezaanse kaas, zout en peper. Serveer met de peterselie.