Lekker comfortfood voor in het najaar, de Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani bedenkt de lekkerste vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. Hier delen we haar vegan recept voor minestrone met pompoen.
Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Minestra is Italiaans voor ‘soep’, minestrone het vergrootwoord daarvan. Minestrone is dus letterlijk ‘de grote soep’. Deze variant met pompoen past uitstekend bij het pompoen-en-soep-seizoen in het najaar.
Minestrone met pompoen
Porties: 4personen
Ingrediënten
2elolijfolie
3teentjesknoflookfijngehakt
1wortelgroot, in plakjes
2selderijstengelsin plakjes
1groentebouillonblokje
2laurierblaadjes
1handvol verse salie
2takjesverse tijm
1tlsaliepoeder
1/2 tlnootmuskaat
2eledelgist
225 grvolkorenrijst
1pompoen klein, naar keuze, in blokjes van 1 cm
2handenboerenkoolgesneden
1litwater
3-4 tlzout en zwarte peper naar smaak
handvolhazelnoten geroosterd, grof gehakt
Voor de krokante salie:
6salieblaadjesgroot
1elbloem
60mlolijfolie
Instructies
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op hoog vuur.
Als de pan goed verwarmd is, voeg je het bouillonblokje, de knoflook, laurier, verse salie, tijm, saliepoeder en nootmuskaat toe. Fruit tot het geheel geurig en licht gekleurd is. Voeg hierna de wortel en selderij toe, fruit voor 2 minuten tot ze glazig zijn.
Voeg dan de rijst, pompoen en water toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat het sudderen tot de rijst 'al dente' (beetgaar) is. Net voordat de rijst gaar is, voeg je de boerenkool toe.
Vlak voor het serveren verwarm je de olijfolie voor de krokante salie in een pannetje. Wentel de salieblaadjes in wat bloem en frituur ze krokant in de olijfolie.
Serveer de minestrone met de krokante salie en wat geroosterde hazelnoten.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen