Zo maak je een heerlijke pompoensoep met orzo en amaretti
In Med, het kookboek van de 85-jarige veelgeprezen kookboekenschrijfster Claudia Roden, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen hier het recept van haar pompoensoep.
De Brits-Egyptische Claudia Roden is een inspiratiebron voor moderne chefs als Yotam Ottolenghi. Wij begrijpen wel waarom; elk gerecht van Roden dat je ziet, wil je meteen maken. Haar recepten zijn haalbaar en kloppen van A tot Z, zoals dit recept voor pompoensoep.
Pompoen uit Mantua
De pompoenen uit Mantua in Noord-Italië (de originele naam is capello di prete omdat ze op de hoed van een priester lijken) staan bekend om hun uitzonderlijk zoete en verfijnde smaak. De stad is beroemd om de pompoenrisotto en -tortelli. Deze soep is geïnspireerd op de vulling van de tortelli di zucca die Claudia Roden daar at. De soep kan met elke andere pompoen worden gemaakt. Bestel het kookboek Medhier in onze shop.
Pompoensoep met orzo
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Porties: 8personen
Ingrediënten
800grpompoen, geschild en in stukken
500mlwater+ 2 kippen- of groentebouillonblokjes
150 grorzo
500mlvolle melk
zout en zwarte peper
Om te garneren:
kaneelpoeder
Parmezaanse kaasgeraspt
9amarettikoekjesgrof gemalen
Instructies
Maak deze soep gerust van tevoren, maar kook de pasta apart en doe die pas bij de soep vlak voor je aan tafel gaat. Breng in een soeppan de pompoen met het water en de bouillonblokjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten doorkoken tot de pompoen zacht is.
Kook intussen de orzo in gezouten water in 10 minuten al dente. Giet de orzo af.
Pureer de pompoen met een staafmixer of keukenmachine en voeg de melk toe.
Breng zachtjes aan de kook, pas op dat het niet overkookt. Breng op smaak met zout en peper.
Breng vlak voor het eten de soep zachtjes aan de kook en voeg de gekookte orzo toe.
Laat schaaltjes met kaneelpoeder, geraspte Parmezaanse kaas en verkruimelde amaretti rondgaan zodat iedereen dat zelf over de soep kan strooien.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen