Een herfstknaller! Aardappelsoep met porcini (eekhoorntjesbrood)
De beroemde, Britse chef-kok Theo Randall is thuis in de Italiaanse keuken. In zijn
boek deelt hij lekkere gerechten die je zo met ingrediënten uit de voorraadkast, zoals Parmezaanse kaas, citroen, tomaten, prei en polenta, op tafel tovert.
Dit gerecht is hoe dan ook een herfstknaller! Aardappelsoep met porcini (eekhoorntjesbrood), tijm, room en daslook. De daslook kun je vervangen door
babybladspinazie. Voeg dan een teentje knoflook (geplet met zout) toe aan de room,
heerlijk!
Aardappelsoep met porcini (eekhoorntjesbrood)
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
2elolijfolieextra vergine
2preienfijngesneden
1tltijmblaadjesgehakt
200graardappelengeschild en in stukken van 1 cm gesneden
30grgedroogd eekhoorntjesbroodnet bedekt onder een laagje kokend water om te weken, dan uitgelekt en fijngehakt
500mlkippen- of groentebouillon
200mlroom
75grdaslook(wilde knoflook) grof gehakt
zeezout
zwarte peperversgemalen
Instructies
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de prei, tijm, aardappelen, gehakte en daarvoor geweekte porcini en een goede snuf zeezout toe.
Kook gedurende 10 minuten, onder regelmatig roeren, voeg dan de kippen- of groentebouillon toe en laat 20 minuten heel zachtjes sudderen, of tot de aardappelen gaar en zacht zijn.
Voeg de helft van de room toe en gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Als je de soep te dik vindt, kun je wat heet water toevoegen.
Giet de resterende room in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de daslook toe en kook op laag vuur, tot hij geslonken is, pureer met een staafmixer tot de room helemaal glad is.
Proef de soep, voeg naar smaak zout en peper toe en schep de soep in voorverwarmde kommen. Bedek elke portie met een klodder geroomde wilde knoflook en serveer.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen