De beroemde, Britse chef-kok Theo Randall is thuis in de Italiaanse keuken. In zijn
boek deelt hij lekkere gerechten die je zo met ingrediënten uit de voorraadkast, zoals Parmezaanse kaas, citroen, tomaten, prei en paneermeel, op tafel tovert.
Dit is een iets lichtere versie van het Spaanse
gerecht gamba’s al pil pil – met olijfolie in plaats van
boter. Door het brood met de garnalen en tomaten
te bakken krijg je de lekkerste crostini.
Gebakken tijgergarnalen met tomaten
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
16tijgergarnalen (ongeveer 1kg) in de schil, koppen verwijderd
1teentjeknoflookgeperst tot een pasta met een beetje zeezout
6elolijfolieextra vergine
1ciabattabroodin plakjes van 2 cm gesneden
300grdatterini- of cherrytomaatjesin vieren gedeeld
2tlbladpeterseliegehakt
1citroenom uit te persen
zwarte peperversgemalen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C/180°C hetelucht. Snijd op een snijplank de garnalen in de schil in de lengte door de helft, maar niet helemaal door, zodat het uiteinde van de staart nog aan elkaar zit - in wezen ben je de garnalen aan het vlinderen. Leg ze opzij.
Meng de knoflook met de olijfolie in een kommetje en smeer de helft van dit mengsel uit op de bodem van een middelgrote ovenschaal. Leg er een platte, gelijkmatige laag ciabattaschijfjes op en verdeel de garnalen gelijkmatig over de ciabattaplakjes.
Meng de in vieren gesneden tomaten met het resterende knoflook- en oliemengsel en voeg de gehakte peterselie toe. Meng goed en verdeel het mengsel over de garnalen en ciabatta.
Bak gedurende 15 minuten in de hete oven, bestrooi ze met een scheutje citroen en wat zwarte peper en serveer direct. Laat iedereen maar in de schaal duiken.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen