In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
De beroemdste klassieke recepten zijn gebundeld in een prachtig, volledig geïllustreerd boek. Wij delen het recept voor een heerlijke Milanese ossobuco, een klassieker uit Lombardije en in het bijzonder uit Milaan. Bij voorkeur wordt ossobuco geserveerd met de beroemde Milanese risotto. Het citroenaccent van gremolata maakt dit gerecht extra bijzonder.
De Zilveren Lepel – Classic bestel je gemakkelijk in onze shop.
Milanese ossobuco
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 35 minutenminuten
Totale tijd: 45 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
80grboter
½ uifijngesneden
4stukken kalfsschenkel van 5 cm dik
bloemom te bestuiven
5eldroge witte wijn
175mlrunderbouillon
1stengel bleekselderijfijngesneden
1wortelfijngesneden
2eltomatenpuree
zout en zwarte peperversgemalen
½citroenrasp
1takjebladpeterseliefijngesneden
Instructies
Verhit de boter in een grote braadpan en bak hierin de ui 5 minuten op laag vuur onder af en toe omscheppen.
Bestuif de kalfsschenkels met bloem, leg ze in de pan en braad ze rondom bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper en braad ze nog een paar minuten. Schenk de wijn erbij en laat hem verdampen.
Voeg de bouillon, bleekselderij en wortel toe, draai het vuur laag en braad de schenkels afgedekt 30 minuten; voeg zo nodig nog een scheutje bouillon toe.
Meng in een kom de tomatenpuree met 1 eetlepel heet water en roer dit mengsel door de jus.
Dep de peterselie zorgvuldig droog, anders wordt de gremolata te vochtig. Meng in een andere kom het citroenrasp met de peterselie tot gremolata, voeg dit toe aan de pan en schep het voorzichtig om. Stoof de kalfsschenkels nog 5 minuten.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen