Penne met aubergine-tomatensaus en gebakken ricottaballetjes
Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben al diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken.
Dat levert een kookboek op vol herkenbare en toch verrassende recepten. Zoals deze lekkere, vegetarische penne.Kaasballetjes
Italianen houden hun pasta graag simpel, maar Miki en Kristin vinden het leuk om er speelse ingrediënten aan toe te voegen, zoals hier de kaasballetjes. De aubergine wordt apart gebakken zodat ze nog meer smaak geeft aan de saus.
Penne met aubergine-tomatensaus en gebakken ricottaballetjes
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
150grpenne
1,5auberginein blokjes
3sjalottengrof gesneden
1teentje knoflookgeperst
1chilipepertjegesnipperd en eventueel ontpit
4dltomaten in stukjes (mag uit blik of brik)
10zwarte olijvengehalveerd
1/2kloregano
1/2bos basilicumfijngesneden
olijfolie
peper en zout
Voor 15 kleine ricottaballetjes
100grricotta
50grbloem
25grpijnboompitten, gemalen
25grParmezaanse kaasgemalen
1/2bio citroenzeste
peper en zout
olijfolie
Instructies
Begin met de aubergine-tomatensaus: verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de aubergine blokjes gedurende 10 minuten, zodat ze goed gaar zijn.
Stoof in een andere pan de sjalotten in wat olijfolie gaar. Voeg de knoflook en het pepertje toe, bak ze even mee en voeg de tomaten toe. Kruid de saus met oregano, peper en zout en laat ze 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de auberginestukjes, de olijven en het basilicum toe. Breng gezouten water aan de kook en kook de penne gaar. Giet ze af. Vermeng de penne met de saus.
Ricottaballetjes
Vermeng de ricotta met de bloem, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de citroenzeste. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en rol 15 platte balletjes.
Verhit wat olijfolie in de pan en bak de balletjes aan beide zijden goudbruin. Verdeel de balletjes over de penne met auberginetomaten saus.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen