Pien beschrijft in haar boek
simpele, maar smakelijke recepten
die geïnspireerd zijn op de Italiaanse
keuken. Haar liefde voor Italiaanse
gerechten is al op jonge leeftijd
ontstaan.
Wat volgens haar
de Italiaanse keuken zo geliefd maakt? Met weinig, maar mooie en smaakvolle ingrediënten en zonder al te veel
kooktalent in een handomdraai iets lekkers op tafel kunnen zetten. Pien struint het liefst menukaarten af van Italiaanse restaurants op zoek naar
inspiratie. Uit haar boek hebben we dit heerlijke recept voor groene plaattaart gekozen. Een knapperige bodem met citroenpesto, courgette, crème fraîche, groene asperges en mozzarella.
Groene plaattaart
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Porties: 3personen
Ingrediënten
150grgroene asperges
1courgette
1rolpizzadeeg of bladerdeegkoelvers
1bakje citroenpesto
30grcrème fraîche
100grtuinerwtjesdiepvries
1handjevol rucola
100grparmaham
1bolmozzarella (buffel)
1handjevol muntvers
Voor de citroenpesto:
40grpijnboompitten
80grverse basilicum
2teentjes knoflook
75grParmezaanse kaas
½citroenhet sap
olijfolieextra vergine
peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd met een kaasschaaf lange linten van de courgette.
Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met de pesto en de crème fraîche en verdeel hier de courgettelinten en de asperges over.
Bak de taart 20 minuten in de oven, of tot de bodem knapperig is. Verwarm ondertussen de tuinerwtjes in een pan met wat water. Haal de taart uit de oven.
Verdeel er de rucola, tuinerwtjes en parmaham over. Breek de mozzarella met je handen in parten en verdeel over de taart. Top af met een flinke draai peper en wat munt.
Citroenpesto:
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en laat ze even afkoelen.
Doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in een vijzel of hakmolen. Plet in de vijzel of draai in de hakmolen tot een puree.
Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe, tot je de gewenste substantie hebt. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen