Heerlijk recept van Sergio Herman: pipe rigate carbonara met krab
Sterrenchef Sergio Herman is al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. In zijn kookboek ‘New Italian’ presenteert hij gerechten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben.
‘In Le Pristine koken we met een Italiaanse touch en gebruiken we Zeeuwse producten, want de Noordzee is onze voortuin. Zo heb ik Noord-zeekrab en krabjus aan mijn versie van de carbonara toegevoegd.’ Aldus Herman.
Dit recept komt uit New Italian van Sergio Herman, bestel het boek in onze shop.
Carbonara met krab
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 20stuks
Ingrediënten
20stuksgrote pipe rigate of schelpenpasta
olijfolie
150grguancialein blokjes
2sjalottengesnipperd
1elknoflookcrème
1elgezouten boter
8elversgeraspte parmezaan
2eierenlosgeklopt
2elplatte peterseliefijngesneden
100grgekookte noordzeekrabschoongemaakt
Instructies
Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een pan met ruim gezouten water en een scheut olijfolie. Giet af, maar vang het kookvocht op. Laat de pasta afkoelen onder koud stromend water en voeg nog een scheut olijfolie toe. Meng voorzichtig.
Verhit een hoge pan met een scheut olijfolie erin en bak de guanciale tot hij goudbruin is.
Voeg de sjalot en knoflookcrème toe en bak even mee. Doe de pasta erbij, samen met 4 tot 5 eetlepels van het kookvocht, de gezouten boter, 2 eetlepels olijfolie en de parmezaan. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en fijn zeezout. Schud de pan op of roer voorzichtig door. Zorg dat alles mooi rond de pasta kleeft, het kookvocht en de parmezaan zorgen voor de binding van de saus rond de pasta.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren en de peterselie door de pasta. Voeg als laatste de noordzeekrab toe en meng dit voorzichtig door de pasta. Het is de bedoeling dat de pipe rigate echt goed gevuld zijn met de guanciale en krab. Verdeel alles over warme borden.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen