Terug naar overzicht
Tagliatelle met paddenstoelen

Recept voor tagliatelle met paddenstoelen van Toscanini

Toscanini in Amsterdam is meerdere keren uitgeroepen tot de beste Italiaan van Nederland. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks? In hun nieuwste kookboek leer je hoe je de lekkerste pastagerechten in een handomdraai op tafel tovert.

Neem lekker veel gemengde paddenstoelen zoals champignons, oesterzwammen en boleten voor deze tagliatelle ai funghi. Bestel het kookboek Toscanini eenvoudig in onze webshop.
Tagliatelle met paddenstoelen

Tagliatelle met paddenstoelen

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle vers of gedroogd
  • 10 gr gedroogde funghi porcini
  • 500 gr gemengde paddenstoelen schoongeborsteld en in plakjes
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook geplet
  • 80 ml witte wijn
  • ½ bos bladpeterselie (alleen de blaadjes), fijngehakt
  • 30 gr boter
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Week de funghi porcini 20 minuten in 100 ml lauwwarm water. Giet af en vang daarbij het weekvocht op.
  • Giet het weekvocht boven een schoon kommetje door een stuk keukenpapier en filter zo het eventuele zand eruit. Zet de porcini en het weekvocht opzij.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime lage pan en bak de knoflook zachtjes goudbruin. Doe een deel van de gemengde paddenstoelen in de pan tot de bodem bedekt is.
  • Bak de paddenstoelen op hoog vuur tot ze lichtgekleurd zijn. Schep uit de pan en herhaal tot alle paddenstoelen gebakken zijn.
  • Voeg indien nodig tussendoor wat extra olijfolie toe. Doe alle paddenstoelen terug in de pan en zet op laag vuur. Hak de geweekte porcini fijn en doe ze bij de paddenstoelen in de pan. Blus af met witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  • Voeg ook het weekvocht van de porcini toe en laat 2 minuten inkoken. Roer bijna alle peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Kook verse pasta als deze boven komt drijven nog 1 minuut. Haal de pasta met een tang uit de pan en voeg toe aan de saus. Doe er een soeplepel kookwater en de boter bij. Zet het vuur hoger en roer tot er een mooie emulsie ontstaat. Serveer meteen, met de overgebleven peterselie.
4.20 van 5 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.