Recept voor tagliatelle met paddenstoelen van Toscanini
Toscanini
in Amsterdam
is meerdere keren
uitgeroepen tot de beste
Italiaan van Nederland.
En van wie kun je nu beter
leren dan van doorgewinterde chef-koks? In hun
nieuwste kookboek leer
je hoe je de lekkerste
pastagerechten in een
handomdraai op
tafel tovert.
Neem lekker veel gemengde paddenstoelen zoals
champignons, oesterzwammen en boleten voor deze tagliatelle ai funghi.
Bestel het kookboek Toscanini eenvoudig in onze webshop.
Tagliatelle met paddenstoelen
Voorbereidingstijd: 30 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
400grtagliatellevers of gedroogd
10grgedroogde funghi porcini
500grgemengde paddenstoelenschoongeborsteld en in plakjes
100mlextra vergine olijfolie
2tenenknoflookgeplet
80mlwitte wijn
½ bosbladpeterselie(alleen de blaadjes), fijngehakt
30grboter
zout en versgemalen zwarte pepernaar smaak
Instructies
Week de funghi porcini 20 minuten in 100 ml lauwwarm water. Giet af en vang daarbij het weekvocht op.
Giet het weekvocht boven een schoon kommetje door een stuk keukenpapier en filter zo het eventuele zand eruit. Zet de porcini en het weekvocht opzij.
Verwarm de olijfolie in een ruime lage pan en bak de knoflook zachtjes goudbruin. Doe een deel van de gemengde paddenstoelen in de pan tot de bodem bedekt is.
Bak de paddenstoelen op hoog vuur tot ze lichtgekleurd zijn. Schep uit de pan en herhaal tot alle paddenstoelen gebakken zijn.
Voeg indien nodig tussendoor wat extra olijfolie toe. Doe alle paddenstoelen terug in de pan en zet op laag vuur. Hak de geweekte porcini fijn en doe ze bij de paddenstoelen in de pan. Blus af met witte wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg ook het weekvocht van de porcini toe en laat 2 minuten inkoken. Roer bijna alle peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Kook verse pasta als deze boven komt drijven nog 1 minuut. Haal de pasta met een tang uit de pan en voeg toe aan de saus. Doe er een soeplepel kookwater en de boter bij. Zet het vuur hoger en roer tot er een mooie emulsie ontstaat. Serveer meteen, met de overgebleven peterselie.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen