Katie Parla levert met Grandi Gusti een culinaire liefdesbrief af aan de rustieke keuken van Zuid-Italië. De Amerikaanse culinair journalist woont in Rome en deelt recepten van populaire maar ook bijna vergeten, authentieke gerechten.
In de bodem van Campanië gedijen tientallen paprikasoorten. De platte, bolvormige papaccella wordt ingemaakt en bij varkensvlees geserveerd; de ‘gewone’ paprika’s worden gehalveerd, met broodkruimels bestrooid en gebakken tot ze zwartgeblakerd zijn en bijna uit elkaar vallen; en de hoornvormige paprika’s worden gevuld met op smaak gebrachte broodkruimels en dan zachtjes in de olie gebakken. De vulling varieert van dorp tot dorp – en zelfs van huis tot huis – maar in Benevento, een eeuwenoude stad diep in Campanië, vind je olijven, ansjovis, kappertjes, pijnboompitten en zelfs rozijnen in de vulling. Sommige mensen voegen er ook tonijn uit blik aan toe, andere Parmezaanse kaas, maar iedereen bakt de paprika’s tot ze bijna openbarsten en de smakelijke inhoud eruit stroomt.
Dit recept is afkomstig uit:
Grandi Gusti van
Katie Parla, je kunt het boek hier vinden.
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Gevulde paprika’s
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
150grzachte broodkruimels
1tomaatrijp, in kleine blokjes
50grzwarte olijvenafgespoeld, ontpit en fijngehakt
4ansjovisfiletsschoongemaakt en fijngehakt
1elkappertjesafgespoeld en fijngehakt
1eilosgeklopt
60mlolijfolieextra vergine + 2 el
1tlgedroogde oregano
1teentjeknoflookfijngehakt
25grParmezaanse kaasfijngeraspt
zeezout
1kilorode paprika(liefst puntpaprika’s) ontdaan van steeltjes en zaadjes
Instructies
Meng in een grote kom de broodkruimels, tomaat, olijven, ansjovis, kappertjes, het ei, de 60 ml olijfolie, oregano, knoflook en Parmezaanse kaas.
Voeg een beetje zout toe, niet te veel want de kappertjes en olijven zijn al zoutig.
Vul de paprika’s losjes tot bovenin met het broodkruimelmengsel. Verhit in een grote braadpan de overgebleven 2 eetlepels olijfolie op matige kookstand.
Leg als de olie gaat glinsteren de gevulde paprika’s erin en bak ze, af en toe kerend, tot ze gaar en heel zacht zijn, zo’n 20 minuten voor kleinere exemplaren en 25 minuten voor wat grotere. Serveer ze meteen of op kamertemperatuur.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen