Terug naar overzicht
Citroenrisotto met venkel Gennaro's Limoni Foto David Loftus

Frisse citroenrisotto met venkel van chef Gennaro Contaldo

Chef Gennaro Contaldo is geboren in Minori en opgegroeid met de smaakvolle en aromatische sfusato amalfitano: de knobbelige citroen uit de Amalfistreek. In onze zomereditie laat hij zien wat je allemaal kunt doen met zijn geliefde Amalfi-citroen. Hij deelt het recept voor deze heerlijke citroenrisotto met venkel en nog veel meer. Bestel hier de zomereditie.

Maak deze zomerse risotto – risotto al finocchio e limone – zelf met venkel, banaansjalot, bladpeterselie en Parmezaanse kaas, waanzinnig!
Citroenrisotto met venkel Gennaro's Limoni Foto David Loftus

Citroenrisotto met venkel

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 725 ml groentebouillon heet
  • 4 tl extra vergine olijfolie
  • 1 banaansjalot fijngehakt
  • 100 gr venkel fijngesneden - inclusief bladeren als je wilt of gebruik om te garneren
  • 140 gr risottorijst carnaroli, vialone nano of arborio
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 handje bladpeterselie grof gehakt
  • 20 gr Parmezaanse kaas geraspt, plus extra om te bestrooien
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Doe de groentebouillon in een steelpannetje op laag vuur om het warm te houden.
  • Verhit in een andere pan de extra vergine olijfolie, voeg de sjalot en venkel toe en fruit een paar minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens de rijst toe en roer met een houten lepel om alle korrels te coaten in de olie.
  • Voeg het citroensap toe en kook tot de vloeistof bijna volledig is opgenomen. Blijf voortdurend roeren. Voeg vervolgens een paar soeplepels hete bouillon toe, roer tot de bouillon bijna volledig is opgenomen in de rijst en herhaal dit proces voor ongeveer 15 minuten of tot de rijst gaar is.
  • Goed gekookte risottorijst is zacht van buiten en al dente van binnen. Eenmaal gaar haal je de pan van het vuur en roer je de peterselie en Parmezaanse kaas erdoor. Bestrooi met citroenrasp, zwarte peper en eventueel Parmezaanse kaas. Serveer direct.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.