Drie nieuwe luxe restaurants in Italië om deze zomer te ontdekken
Deze zomer openden nieuwe sterrenrestaurants in de regio Zuid-Tirol, Lazio en Calabrië die het omrijden meer dan de moeite waard zijn.
Atelier Moessmer, Zuid-Tirol
In de regio Zuid-Tirol opende driesterrenchef Norbert Niederkofler Atelier Moessmer. Dit nieuwe restaurant is gevestigd in het plaatsje Bruneck en biedt plaats aan veertig gasten. Hij hecht veel waarde aan duurzaamheid en seizoensgebonden producten. Producten worden afgenomen van kleine zelfstandige lokale ondernemers en er wordt zo min mogelijk voedsel verspild. Zijn cook the mountain-concept bezorgde hem eerder al drie sterren en in 2020 zelfs de groene ster voor duurzame gastronomie. Via Walther von der Vogelweide 17, Bruneck, Zuid-Tirol, ateliernorbertniederkofler.com
Afbeelding: Atelier Moessmer
Afbeelding: Sterrenchef
Norbert Niederkofler in zijn restaurant
St. Hubertus (drie
Michelinsterren)
San Cassiano,
Alta Badia
Na zijn succes in onder andere Shanghai, Parijs, Tokio, Dubai en Milaan opende Michelinchef Niko Romito een nieuwe vestiging van zijn beroemde Il Ristorante op de vijfde verdieping van het luxe Bulgarihotel. Eerder sleepte zijn restaurant Reale drie Michelinsterren binnen voor zijn opvallende eigentijdse Italiaanse gerechten. En ook dit menuconcept bestaat uit iconische gerechten uit de keuken van Rome en de regio Lazio. Vanuit het restaurant en het ruime terras heb je een prachtig uitzicht over de stad. Piazza Augusto Imperatore 10, Rome, bulgarihotels.com
Afbeelding: Bulgari hotels / Instagram Niko Romito
Qafiz, Calabrië
Het is niet eenvoudig om dit restaurant te bereiken want de route voert je dwars door Calabrië. Sterrestaurant Qafiz, met zijn gewelfde bakstenen plafonds en stijlvolle oversized hanglampen, bevindt zich in een oude olijfoliemolen aan de voet van de bergen van Aspromonte. Onder leiding van de bekroonde chef-kok Nino Rossi en creatief directeur Rossella Audino legt het restaurant de nadruk op Calabrese gerechten. Proef de heerlijke lokale extra vergine olijfolie, aromatische kruiden en groenten van het land, maar ook sardella, een saus gemaakt met vis en hete peper en ‘nduja. Vanaf april kunnen gasten ook overnachten in Casa Qafiz dat gevestigd is in een achttiende-eeuwse villa. Località Calabretto, Santa Cristina D’aspromonte RC, Calabrie, qafiz.it
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen