Italianen zijn dol op streetfood. Op straat wordt er gekookt met lokale ingrediënten, waardoor je in elke regio weer iets anders vindt. Ook jij kan nu thuis de lekkerste cibo da strada maken.
Met dit recept maak je zestien krokant gefrituurde balletjes. Lekker met verse stracchino-kaas en parmaham.
Coccoli Fritta
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
250grbloemplus extra voor bestuiven
8grdroge gist
150mllauw water
½ tl zout
olie om te frituren
zeezoutom te bestrooien
100grverse stracchino-kaasin hapklare stukjes gesneden (of taleggio of een andere zachte kaas)
16plakjesparmahamklein
Instructies
Meng de bloem en gist samen in een grote kom. Voeg het water toe en roer door met een houten lepel. Voeg het zout toe. Kneed het deeg een paar minuten met je handen tot het samenkomt.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed tot een gladde massa. Doe het deeg in een schone kom, dek af met een omgekeerd bord en laat het 1 uur op een tochtvrije plek rusten of tot het in volume verdubbeld is.
Snijd het deeg in vieren, verdeel elk kwart in vieren en rol er kleine balletjes van. Bedek ze met een schone theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Verhit in een kleine steelpan voldoende olie om te frituren of friteuse tot 170 °C. Laat een klein stukje deeg in de olie vallen. Als er veel bubbels rond het deeg vormen en het een sissend geluid maakt, is de olie op temperatuur.
Bak de coccoli in delen gedurende 3-4 minuten gaar en draai regelmatig tot ze licht goudbruin zijn. Breek de eerste open om te controleren of deze gaar is en pas indien nodig de temperatuur van de olie aan.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezout. Snijd de nog warme coccoli open, voeg een beetje stracchino toe en omwikkel met een plak parmaham. Serveer direct.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen