Terug naar overzicht
Farrosalade met eieren

Farro salade met eieren en courgette

Deze heerlijk voedzame vegetarische salade heeft een nootachtige, lichtzoete smaak van de farro en een knapperige bite van de amandelen. Een gezonde salade met een heel lekker en gemakkelijk te gebruiken graan.

Liever vegan? Dan vervang je de eieren door 200 gram tempé in blokjes, die je marineert in een kom met het sap van 1 limoen en 60 ml sojasaus. Laat ze dan uitlekken en bak ze in een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie.

Dit salade recept komt uit De Vegetarische Zilveren Lepel.
Bestel het boek eenvoudig in onze webshop.

Farrosalade met eieren

Salade met farro en gepocheerde eieren

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr parelfarro afgespoeld
  • 1 krop puntarelleblaadjes
  • 1 bosje basilicumblaadjes klein
  • 3 takjes majoraanblaadjes van 3 takjes tijm
  • 40 gr amandelen
  • 60-75 ml extra vergine olijfolie
  • 100 gr radicchio in losse blaadjes
  • 200 gr jonge courgettes in plakjes en daarna smalle reepje
  • 1 el azijn
  • 1 tl zout plus zo nodig wat meer
  • 4 eieren
  • zwarte peper

Instructies

  • Breng een middelgrote pan water met zout aan de kook en kook de farro ca. 25 minuten.
  • Vul een grote kom met ijs en water. Verwijder de stronk van de puntarelle, maak de blaadjes los en snijd ze in smalle reepjes. Leg ze in het ijswater en wacht tot ze omkrullen.
  • Meng de basilicum, majoraan, tijm, amandelen, olijfolie, een mespunt zout en royaal peper pulserend in een keukenmachine.
  • Laat de farro in een vergiet uitlekken, spoel de korrels onder koud water af en doe ze in een grote kom. Roer de pesto er goed door.
  • Laat de puntarelle uitlekken. Verdeel de radicchio en puntarelle over individuele bordjes en schep er de farro en courgettes op.
  • Giet een laag van 5 cm water in een grote, ondiepe pan en breng het aan de kook. Voeg de azijn en het zout toe en roer het water totdat een soort rustige draaikolk ontstaat.
  • Breek een ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden (daardoor wikkelt het eiwit zich beter rond de dooier).
  • Kook 4 minuten, haal het er met een schuimspaan uit en laat het op keukenpapier uitlekken. Pocheer ook de rest van de eieren.
  • Leg op alle borden een gepocheerd ei en dien het gerecht op.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.