Dit is een geniaal gerechtje bij een stukje vlees of mootje vis. Het staat namelijk zó op tafel.
‘Tegenwoordig ligt er altijd wel een zak doperwten in mijn diepvries. Geen enkele groente voelt zich zo goed thuis bij vissticks. De meeste doperwten eindigen als puree, want daar heb ik een grote liefde voor. Ik roer gesmolten boter of olijfolie door de gepureerde doperwten, en soms een scheutje witte wijnazijn of een kneepje citroen’, aldus Nigel Slater.
‘Bij mijn nieuwste versie worden de doperwten gepureerd met rucola en olijfolie om als saus bij courgette te serveren. De courgettes worden met een dunschiller als pappardelle gesneden. Bestrooid met erwtenscheuten schittert het bord met het vroege lentegroen’.
Nigel Slater is een grote naam in de culinaire wereld. Hij schrijft al ruim 25 jaar op een smakelijke manier over eten, alsof je al pratend met hem bij het fornuis staat, en hij won talloze prijzen voor zijn kookboeken.
Pappardelle van courgette
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 2personen
Ingrediënten
150grdiepvriesdoperwten
30grrucola
165mlolijfolie
2courgettesgroot
handvol erwtenscheuten
Instructies
Kook de doperwten 4 minuten in goed kokend, licht gezouten water en giet ze af.
Doe ze in de kom van een keukenmachine en voeg de rucola toe.
Maal ze met 120 ml van de olijfolie tot een luchtige saus.
Haal met een dunschiller lange, dunne repen van de courgettes. Je houdt waarschijnlijk een kern vol zaadjes over; die kun je weggooien.
Verhit de resterende olijfolie in een ondiepe pan en bak de courgettelinten er 3-4 minuten in tot ze zacht en doorschijnend zijn; ze mogen net niet goudbruin worden.
Voeg de erwtenscheuten toe. Verwarm de erwtenpasta een paar minuten op laag vuur.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen