‘Zwaardvis is een van de weinige vissoorten die vleesachtig genoeg is om zonder vel onbevreesd in een koekenpan te bakken. Hij plakt niet vast en scheurt niet, maar krijgt gewoon een goudbruine korst, bijna zoals een biefstuk (bijna). Je kunt zwaardvis dus met gemak op dezelfde manier bereiden.’ Aldus Alison Roman, kok, auteur en columnist voor The New York Times Cooking.
De krokant gebakken kappertjes in boter maken dit gerecht tot een feest. En mocht je geen fan zijn van kappertjes, kun je ze ook vervangen door olijven of een paar stukjes citroen.
Meer recepten? Je vindt ze in de nieuwste editie van De Smaak van Italië.
Zwaardvis recept
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 15 minutenminuten
Porties: 2personen
Ingrediënten
2zwaardvissteaksá 225 gr, bij voorkeur middenmoten
zeezout en zwarte peperuit de molen
1elraapzaad- of koolzaadolie
30grboter
2tenenknoflookgekneusd
2ansjovisfilets
2elkappertjesuitgelekt
4takjesmarjoleinvers
oregano of rozemarijn
Instructies
Bestrooi de zwaardvis met zout en peper.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de zwaardvis ongeveer 4 minuten per kant tot hij aan beide kanten goudbruin is.
Voeg de boter, knoflook, ansjovis en kappertjes toe. Zodra de boter is gesmolten en bruin wordt, houd je de pan voorzichtig schuin naar je toe en schep je de gesmolten boter een paar keer over de zwaardvis.
Haal de pan van het vuur en voeg de kruiden toe (houd even afstand, want de boter gaat nu spetteren), draai de pan rond om ze te bedekken met de gebruinde boter en blijf alles nog een of twee minuten over de zwaardvis scheppen.
Serveer de zwaardvis met de boter, kappertjes en kruiden erop.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen