Terug naar overzicht
Spaghetti-carbonara

Zo maak je de spaghetti alla carbonara uit De Zilveren Lepel

Traditioneel wordt spaghetti carbonara gemaakt met guanciale (wangspek), maar pancetta (buikspek) is gemakkelijker verkrijgbaar; kies wel een soort die niet gerookt is.

In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel, waar dit recept voor carbonara in te vinden is. Bestel De Zilveren Lepel – Classic eenvoudig in onze webshop.
Spaghetti-carbonara

Spaghetti Carbonara

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 25 gr boter
  • 100 gr pancetta in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gr spaghetti
  • 2 eieren losgeroerd
  • 40 gr Parmezaanse kaas vers en geraspt
  • 40 gr pecorino romano vers en geraspt
  • zout en peper uit de molen

Instructies

  • Verhit de boter in pan, voeg de pancetta en de teen knoflook toe en bak ze tot de knoflook goudbruin kleurt.
  • Schep de knoflook uit de pan. Kook intussen de spaghetti in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar (al dente), giet hem af en voeg hem toe aan de pan met de pancetta.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de eieren, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de pecorino romano toe, plus wat peper.
  • Schep de pasta hiermee om tot de eieren gaar worden en aan de pasta kleven. Voeg de rest van de kaas toe, schep de pasta opnieuw om en serveer hem.
4.80 van 5 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.