Deze gevulde aubergines met ansjovis brengen de zon op je bord!
Katie Caldesi maakt gerechten die de Amalfikust definiëren. Zoals deze lekkere gevulde aubergines met ansjovis.
De Amalfikust is een van de meest magische plekken van Italië, een zonovergoten landschap dat eruitziet als een glamoureuze filmset, vol met citroen- en olijfbomen. De streek barst van de lekkere ingrediënten voor een pure, Italiaanse maaltijd op een zomeravond. In het kookboek The Amalfi Coast rijden Katie Caldesi en haar man Giancarlo door de Amalfikust. Ze kloppen aan bij locals en gaan langs bij authentieke restaurants om recepten te verzamelen die de Amalfikust definiëren. Een goed voorbeeld zijn deze gevulde aubergines met ansjovis.
Familierecept
Enza Milano en haar familie wonen in Praiano. Haar moeder is chef-kok en haar vader runt het restaurant Il Pirata. Dit is een van de favoriete ansjovisgerechten van hun familie. Gebruik bij voorkeur gezouten ansjovis in plaats van die in olie, spoel ze goed af en dep ze daarna droog.
Gevulde aubergines maken met ansjovis
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 45 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 8personen
Ingrediënten
3aubergines
zeezoutfijn
2elolijfolieextra vergine
250grkerstomaatjesin blokjes gesneden
2teentjes knoflookfijngesneden
1tlgedroogde oregano
zwarte pepervers gemalen
4elolijfolieextra vergine
10ansjovisfilets klein
handjepeterseliegrof gehakt, om te garneren
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1,5 cm dik (ongeveer 6 plakjes) en gebruik dan een scherp mes om kriskras ondiepe sneetjes in het vruchtvlees te snijden.
Leg de plakjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi ze met zout.
Bestrijk ze met olijfolie en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven, of tot ze zacht en bruin zijn.
Maak ondertussen de topping; meng de tomaten, knoflook, oregano, zwarte peper en olijfolie.
Wanneer de aubergines gaar zijn, haal je ze uit de oven en verdeel je het tomatenmengsel erover met een lepel.
Daarna leg je op elke plak een ansjovis.
Zet ze 15-20 minuten terug in de oven tot de tomaten zijn zacht geworden.
Leg de aubergines op een serveerschaal en bestrooi ze met peterselie.
Serveer direct of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Dit gerecht is een dag of twee houdbaar in de koelkast, maar serveer het nooit op koelkastkoude temperatuur.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen