Zo maak je deze heerlijke venkelsalade met artisjok
Als je bij dit saladegerecht geen zomer proeft, dan weten wij het ook niet meer.
Venkel is in het Italiaans finocchio en is in Italië een populaire groente die wordt gebruikt in veel recepten. Venkel is heerlijk en erg gezond én het bevat weinig calorieën. Het is een perfecte bron van vitaminen en mineralen. Deze salade is lekker fris van citroen en kappertjes. Serveer de venkel met artisjok als lichte lunch of bijgerecht.
Dit salade recept komt uit De Vegetarische Zilveren Lepel.
Bestel het boek eenvoudig in onze webshop.
Frisse venkelsalade
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 6personen
Ingrediënten
120mlolijfolie
1sinaasappel
3venkelknollenzonder stronk en harde buitenbladeren
1citroenhet sap, gezeefd
2artisjokken
1elkappertjesklein, uitgelekt en afgespoeld
zout
peper
Instructies
Klop de olijfolie in een kommetje door het sinaasappelsap met zout en peper.
Snijd de venkel in heel dunne plakjes, liefst met een mandoline.
Vul een grote kom met koud water en voeg het citroensap toe. Snijd de artisjokken bij, verwijder het ‘hooi’ en snijd de rest in kleine stukjes; leg ze direct in de kom met citroenwater (dat voorkomt verkleuring).
Laat de artisjokken goed uitlekken en doe ze in een saladeschaal.
Voeg de venkel toe en bestrooi met de kappertjes.
Druppel de sinaasappeldressing over de salade en dien het gerecht op.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen