Terug naar overzicht
Pasta met mosterd en worst

Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd van Nigel Slater

Nigel Slater: ‘Van de duizenden recepten die ik door de jaren heen heb gepubliceerd is dit recept, met pasta, worst, mosterd en room, “de favoriet”.’

Nigel Slater is een grote naam in de culinaire wereld. Hij schrijft al ruim 25 jaar op een smakelijke manier over eten, alsof je al pratend met hem bij het fornuis staat, en hij won talloze prijzen voor zijn kookboeken.

Dit pastarecept voldoet inderdaad aan veel voorwaarden. ‘Die van comfortfood, een goedkope maaltijd én het is een snelle oplossing. Houd het vuur levendig, zodat de worstjes bruin worden en er een kleverig goedje in de pan achterblijft. Klompjes genot.’

Pasta met mosterd en worst

Pasta met pittige worst

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde pasta in buis- of schelpvorm
  • 4/6 varkensworstjes pittig
  • 150 ml witte wijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • 1 el grove mosterd
  • 200 ml slagroom

Instructies

  • Breng een grote pan water voor de pasta aan de kook en voeg er royaal zout aan toe. Snijd de worstjes open en haal de vulling eruit.
  • Verhit een klein laagje olijfolie in een koekenpan, net genoeg om de bodem te smeren. Gooi het worstvel weg, verkruimel het vlees in de hete pan en bak het tot het sist en gaar is, circa 5 minuten op vrij hoog vuur.
  • Doe de pasta in het kokende water.
  • Schenk de wijn bij het worstvlees en laat hem een beetje borrelen. Schraap de vastgekoekte stukjes worst van de bodem van de pan.
  • Roer de chilivlokken erdoor, hak of scheur de basilicumblaadjes grof en voeg ze ook toe.
  • Voeg een snuf zout en de mosterd toe, schenk de slagroom erbij en breng het zachtjes aan de kook. Verhit alles 1-2 minuten en roer af en toe.
  • Giet de pasta als hij gaar is, zo’n 9 minuten nadat het water weer aan de kook is gekomen, af en voeg hem toe aan de romige worstvleessaus.
  • Serveer gloeiendheet.
4.88 van 8 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.