Terug naar overzicht
Appel cake recept

Italiaanse appelcake

Klassiek recept voor een heerlijke torta di mele.

Emiko Davies woont met haar Italiaanse man Marco en twee dochters in hartje Toscane. Op haar blog schrijft ze over eten en reizen in Italië en deelt hier leuke plekken waarbij ze geïnspireerd wordt door haar Toscaanse schoonfamilie. Speciaal voor ons selecteerde ze de lekkerste familie­recepten uit haar kookboek Torta della Nonna die je weer even helemaal terugbrengen naar de Laars zoals deze heerlijke appelcake.

Het recept van deze appelcake is een klassieker die ‘la nonna’ zo tijdens een weekendlunch zou kunnen serveren.

Appel cake recept

Appelcake bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 2 appels golden delicious in partjes
  • 1 citroen sap en rasp
  • 180 gr suiker
  • 125 gr roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 300 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C. Vet een ronde taartvorm van 23 cm in en bekleed ’m met bakpapier.
  • Doe de appelpartjes in een kom samen met het citroensap en 2 eetlepels suiker.
  • Klop de overgebleven suiker met de boter tot een romig mengsel, voeg de eieren toe en klop goed tot een dik, bleek geheel.
  • Voeg de melk en de citroenschil toe en roer de bloem, het bakpoeder, het zout en de helft van de appelschijfjes erdoor.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de overgebleven appelschijfjes over de bovenkant.
  • Bak de cake 1 uur in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is en veerkrachtig aanvoelt.
4.50 van 14 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

BEKIJK OOK:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.