Emiko Davies woont met haar Italiaanse man Marco en twee dochters in hartje Toscane. Op haar blog schrijft ze over eten en reizen in Italië en deelt hier leuke plekken waarbij ze geïnspireerd wordt door haar Toscaanse schoonfamilie. Speciaal voor ons selecteerde ze de lekkerste familierecepten uit haar kookboek Torta della Nonna die je weer even helemaal terugbrengen naar de Laars zoals deze heerlijke appelcake.
Het recept van deze appelcake is een klassieker die ‘la nonna’ zo tijdens een weekendlunch zou kunnen serveren.
Appelcake bakken
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur10 minutenminuten
Porties: 8personen
Ingrediënten
2appelsgolden delicious in partjes
1citroensap en rasp
180grsuiker
125grroomboterongezouten op kamertemperatuur
3eieren
150mlmelk
300grbloem
1tlbakpoeder
1snufzout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Vet een ronde taartvorm van 23 cm in en bekleed ’m met bakpapier.
Doe de appelpartjes in een kom samen met het citroensap en 2 eetlepels suiker.
Klop de overgebleven suiker met de boter tot een romig mengsel, voeg de eieren toe en klop goed tot een dik, bleek geheel.
Voeg de melk en de citroenschil toe en roer de bloem, het bakpoeder, het zout en de helft van de appelschijfjes erdoor.
Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de overgebleven appelschijfjes over de bovenkant.
Bak de cake 1 uur in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is en veerkrachtig aanvoelt.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen