Terug naar overzicht
Vegan cannoli recept

Siciliaanse cannoli vegan variant

De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani bedenkt de lekkerste vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken.

Hier delen we haar vegan recept voor Siciliaanse cannoli.

Makkelijker te maken dan je zult denken. Een cannolo is een traktatie uit de Siciliaanse keuken wat bestaat uit een gerold koekje dat gevuld is met ricotta. In dit recept gebruiken we een vegan variant voor de vulling.

Tip: doop voor het vullen de uiteinden van de cannoli in gesmolten chocolade en fijngehakte noten. Zo worden ze nog lekkerder!

Vegan cannoli recept

Vegan cannoli recept

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 15 personen

Ingrediënten

  • 1 pak tortilla’s
  • 110 ml agavesiroop
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl cacao
  • 250 g stevige tofoe
  • 1/2 tl citroenrasp
  • 1/2 tl sinaasappelrasp
  • snufje kaneel
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 2 el agavesiroop
  • 30 g geroosterde pistachenoten, fijngehakt
  • 30 g geroosterde amandelen, fijngehakt
  • 45 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 40 g rozijnen, geweekt
  • fijngehakte pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een ronde koekjesuitsteker 15 rondjes uit de tortilla’s. Doe in een kleine kom de agavesiroop, kaneel en cacao. Meng goed door elkaar.
  • Rol de tortillarondjes om cannolivormen en maak ze vast met een tandenstoker.
  • Bestrijk de cannoli met het agavemengsel en leg ze op een bakplaat. Zet deze 10 min. in de oven of totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  • Verwijder, voordat ze afkoelen, de tandenstoker en laat ze helemaal afkoelen. Verwijder de cannolivormen.
  • Doe de tofoe, citroen-, sinaasappelrasp, kaneel, het vanille-extract en de agavesiroop in een blender. Laat draaien tot een glad en romig mengsel.
  • Doe de pistachenoten, amandelen, abrikozen en rozijnen erbij en meng goed door het tofoemengsel.
  • Vul een spuitzak met de ricottavulling en spuit deze in de cannoli.
  • Bestrooi met wat fijngehakte chocolade. Eet de cannoli onmiddellijk op, aangezien ze in de koelkast taai en soppig worden.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: