Je hoeft niet helemaal naar Italië om lekkere cantuccini te maken. Meesterpatissier Cees Holtkamp deelt zijn recept voor de lekkerste Italiaanse cantuccini.
Holtkamp is vaste leverancier aan het hof, dus dit recept is gegarandeerd een succes. Wil je precies zien hoe het moet? Bekijk dan onder het recept een filmpje.
Bovenstaande beelden komen uit Prato waar je de beroemde cantuccini kunt halen bij Mattei. Je leest erover in editie 6 januari|februari 2023.
Blader door het magazine en bestel dit nummer.
Cantuccini recept
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 35 minutenminuten
Totale tijd: 45 minutenminuten
Porties: 20koekjes
Ingrediënten
1ei
1mespuntzout
100gramandelenin schil
125grbloem
125grkristalsuikerfijn
1zakjevanillesuiker
1tlbakpoeder
1eidooierom te bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de amandelen grof.
Kneed een deeg van bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanille suiker, zout en ei. Werk er de grof gehakte amandelen doorheen.
Rol lange dunne staven van het deeg, leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met eigeel. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Haal de plaat na 20 minuten uit de oven en snijd de staven direct in schuine stukjes. Zet de oven op 130 graden en bak de koekjes in 15 minuten af.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen