Terug naar overzicht
Pasta met bloemkool recept

Pasta met bloemkool en pijnboompitten

Een lekkere en makkelijke vegetarische maaltijd, deze pasta met bloemkool, pijnboompitten, krenten en saffraan. Dit pastagerecht is gemaakt met maccheroni wat al sinds mensenheugenis bestaat. De geschiedenis is terug te voeren naar de Arabische overheersing in Sicilië. In die tijd waren de deegwaren hol in het midden, waardoor ze sneller droogden.

Dit recept komt uit De Vegetarische Zilveren Lepel, bestel jouw exemplaar hier.
Pasta met bloemkool recept

Vegetarische pasta met bloemkool

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gr krenten passolina
  • 350 gr bloemkool in roosjes
  • 60-75 ml olijfolie extra vergine
  • 1 ui gesnipperd
  • saffraan mespunt
  • 40 gr pijnboompitten
  • 320 gr maccheroni
  • 40 gr pecorino pepato geraspt
  • handje basilicumblaadjes in reepjes
  • zout naar smaak

Instructies

  • Doe de krenten in een kommetje, voeg zo veel warm water toe dat ze onderstaan, en week ze 10 minuten. Laat ze uitlekken.
  • Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 5 -6 minuten. Doe ze met een schuimspaan in een vergiet om uit te lekken; gooi het kookwater niet weg.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op niet te hoog vuur. Fruit de ui in een paar minuten zacht.
  • Los de saffraan in een kleine soeplepel water in een kommetje op en giet het bij de ui.
  • Dek de pan af en laat de inhoud op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de bloemkool, krenten en pijnboompitten toe en doe er zout naar smaak bij.
  • Breng de bloemkool weer in zijn kookwater aan de kook, voeg de maccheroni toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente gaar.
  • Laat de pasta uitlekken en doe ze in de koekenpan. Roer er de pecorino en basilicum door en dien het gerecht op.
4 van 9 stemmen
Pin recept Recept afdrukken