Terug naar overzicht
lasagne-spinazie

Lasagne met courgette, spinazie en mozzarella

Denk aan alles wat je lekker vindt aan lasagne – goudbruine, borrelende bovenkant, knapperige randjes, zacht vanbinnen – en maak hem wat lichter met gezonde groenten. Dat is deze heerlijke lasagne. 

Het recept voor deze vegetarische lasagne uit One Pan Perfect van Donna Hay vind je hieronder.
Bestel het kookboek direct en heel eenvoudig in onze webshop: 

Donna Hay

Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • 850 g wilde spinazie, steeltjes verwijderd
  • 1 kg verse ricotta
  • 80 g parmezaan, fijngeraspt, plus extra
  • 56 g muntblaadjes, fijngesneden
  • 52 g bladpeterselieblaadjes, fijngesneden
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 3 vierkante lasagnebladeren van 30 cm (of 18 van 8 x15 cm), geblancheerd
  • 4 courgettes, in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf
  • 300 g verse mozzarella, uitgelekt, in plakken
  • olijfolie extra vergine, om te bestrijken

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de spinazie in een grote, hittebestendige kom en schenk er kokend water over. Laat 10 seconden staan en giet af.
  • 2Leg de spinazie tussen twee lagen keukenpapier en druk overtollig water eruit.
  • 3Snijd de spinazie grof en doe hem met de ricotta, parmezaan, munt, peterselie, zout en peper in een kom. Schep door elkaar.
  • 4Stel de lasagne samen: leg 1 lasagnevel (of 6 kleine lasagnevellen) op de bodem van een licht ingevette ovenschaal. Schep er een deel van het spinazie-ricotta-mengsel op, gevolgd door een laagje courgette en een laagje mozzarella. Herhaal deze lagen met de rest van de lasagnevellen, het spinazie-ricottamengsel, de courgette en mozzarella en eindig met courgette.
  • 5Bestrijk de courgette met olie, bestrooi met extra parmezaan en bak de lasagne 1 uur in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.