Zo maak je linguine met kreeft van Jansen & Jansen
Details
- Servings: 4
Ingredients
- 1 kreeft
- halve stengel bleekselderij
- halve ui
- halve winterpeen
- (rijst)olie
- pastis, pernod, sambuca of ouzo
- 12 kerstomaatjes
- 3 knoflooktenen
- witte wijn
- cayennepeper
- half visbouillonblokje
- 300 g linguine
- extra vergine olijfolie
- zout en peper
Preparation
- 1Snij de bleekselderij en de ui heel fijn. Bak ze even aan in een grote pan met flink wat (rijst)olie.
- 2Blus af met ook een zeer ruime scheut sterkedrank met anijssmaak. Onze kreeft was al gegaard, dus konden we meteen met een hamer en een theedoek in de weer om het vlees uit zijn schaal te halen. Het kan zijn dat u de kreeft eerst even mee moet laten garen in de daarnet gemaakte soffritto.
- 3Hou het vlees apart en doe de stukjes kreeftenschaal bij de soffritto. Plet vooral de kop, daar zit veel smaak aan.
- 4Voeg een kopje water toe en laat het geheel een minuut of tien sudderen.
- 5Giet af en vang de bouillon op. Leng die aan met genoeg water voor de pasta en voeg het halve visbouillonblokje toe. Kook de pasta twee minuten korter dan aangegeven staat. Proef in elk geval regelmatig of de pasta al lekker beetgaar is.
- 6Kerf de tomaatjes met een scherp mesje in en leg ze even in kokend water. Vervolgens kunt u het velletje er gemakkelijk vanaf halen. Snij ze halfdoor en haal de pulp eruit.
- 7Snij de knoflooktenen in dunne schijfjes. Bak die in een pan waar u straks gegarandeerd alles in kwijt kunt. Laat ze niet aanbranden, dan is het hele gerecht mislukt! Bak de tomaatjes mee, blus af met witte wijn.
- 8Kruid met cayennepeper en voeg de kreeft toe.
- 9Voeg de pasta met het kookwater toe en laat het geheel enigszins binden, ongeveer van een minuutje lang. Tot slot mag er een riante scheut goede olijfolie overheen.
- Author: Redactie
- Posted: november 17, 2021