Terug naar overzicht

Tagliolini met tonijn: snel en makkelijk klaar te maken

Als je geen tijd hebt om boodschappen te doen, is deze pasta een snel en makkelijk gerecht om te maken voor een tv-avond. Deze tagliolini al tonno tover je namelijk zo op tafel.

Dit recept komt uit: Big Mamma’s Cucina Popolare 

Dagelijks de leukste tips en het laatste nieuws uit Italië? Volg De Smaak op Facebook!

BEKIJK OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 4 verse tonijnsteaks à 120 g of 450 g tonijn uit blik (let op het MSC-keurmerk)
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 15 takjes tijm
  • 500 g verse of gedroogde tagliolini (of tagliatelle)
  • 4 takjes dille, gehakt
  • 2 el kappertjes op zuur
  • Zout
  • voor de saus:
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 5 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 25 datterini of cherrypruimtomaten, gehalveerd
  • 5 el tomatensaus

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 60 °C. Leg de tonijnsteaks in een ovenschaal en besprenkel ze met olijf-olie. Leg de knoflooktenen en takjes tijm op en tussen de steaks. Bak de tonijnsteaks 1 uur en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Sla deze stap over als je tonijn uit blik gebruikt.
  • 2Bereid intussen de saus. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de knoflook en ansjovisfilets tot de ansjovis smelt.
  • 3Voeg de tomaten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe. Laat de saus 10 minuten koken op laag vuur. Kook ondertussen de tagliolini in gezouten water in een grote pan.
  • 4Giet de pasta af als hij nog al dente is – bij verse pasta 2 minuten en bij gedroogde pasta 3 minuten korter dan de aangegeven tijd op de verpakking – en laat de pasta in de saus glijden.
  • 5Breek de tonijn in stukken en roer hem met de dille en de kappertjes door de saus. Meng de saus met de pasta. Laat ongeveer 2 minuten inkoken, schep de pasta op een schaal en serveer hem direct.