Terug naar overzicht

Vegan recept: gevulde pasta met pesto en spinazie

‘Pastaschelpen kun je los eten, het kan… maar ik zou het niet doen. Wat ik wel zou doen? Ze vullen! Met pesto, kaassaus en nog veel meer lekkers.’

Voor dit gerecht geven we de vegan variant, maar je kunt natuurlijk ook parmezaanse kaas en room toevoegen. Hieronder vertellen we hoe je beide variaties maakt.

Dit recept komt uit:
Easy Vegan Feelgood van Sanne van Rooij

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

Ingredients

  • voor de pasta:
  • 200 g grote pastaschelpen
  • 1 teen knoflook
  • 100 g amandelen met vlies
  • 50 g verse basilicum
  • 100 ml olijfolie
  • snuf versgemalen peper
  • snuf zeezout
  • voor de spinazie-kikkererwtenvulling:
  • 1 el olijfolie, om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g spinazie
  • 100 g kikkererwten
  • voor de kaassaus (vegan optie)
  • 150 g haverroom (of sojaroom)
  • 20 g edelgistvlokken
  • 2 tl maizena
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Niet-vegan? Gebruik dan gewone room en Parmezaanse kaas

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water aan de kook en kook de pastaschelpen in ongeveer 6 minuten al dente. Pel intussen voor de pesto de knoflook. Doe die met de amandelen en het basilicum in de keukenmachine en maal fijn.
  • 2Voeg al draaiende de olijfolie toe tot er een smeuïge pesto ontstaat (als je niet alle olijfolie gebruikt, is dat helemaal niet erg). Breng op smaak met peper en zout. Verhit voor de spinazievulling de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur.
  • 3Pel en snipper intussen de ui en pers de knoflook. Fruit ze samen in de pan tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en bak mee tot hij geslonken is.
  • 4Doe voor de kaassaus alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat ongeveer 1 minuut doorkoken tot de saus dikker wordt.
  • 5Doe de pasta in de ovenschaal en vul deze met de gebakken spinazie, kikkererwten en pesto. Verdeel de kaassaus erover, zet in de oven en bak het gerecht 10 minuten.