Gnocchi met champignons, spek en pesto
De smaakvolle aardappelknoedel gnocchi is een perfecte basis voor snelle en heerlijke gerechten met een Italiaanse twist. Ideaal wanneer je eens iets anders wilt eten dan pasta, maar wel eindeloos verschillende smaken en groenten wilt proberen. Probeer ook eens de gnocchi met tarwemeel.
Dit recept is geïnspireerd op het gebakken gnocchi recept met groene pesto van HelloFresh. Maar met gnocchi kun je eindeloos blijven variëren. Zo deelden wij eerder ook supersnelle gnocchi met buffelmozzarella.
Meer kookinspiratie vind je op onze receptenpagina.
BEKIJK OOK:
Details
Ingredients
- 2 grote eetlepels groene pesto
- Een half bakje champignons (kies voor kastanjechampignons voor een stevigere smaak)
- 1 rode ui
- 40 g rucola
- 250 g spekblokjes
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 500 g gnocchi
Preparation
- 1Breng een pan ruim gezouten water aan de kook voor de gnocchi.
- 2Wrijf intussen de champignons schoon met een schone theedoek. Snijd ze in plakjes. Pel de ui, snijd deze doormidden en maak van beide helften dunne plakjes. Pak per persoon ongeveer drie zongedroogde tomaatjes en snijd deze in kleine stukjes.
- 3Was de rucola en laat deze uitlekken alvorens je deze goed fijn snijdt.
- 4Bak de spekblokjes knapperig. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de spekjes weg te laten voor een vegetarische gnocchi.
- 5Wanneer het water kookt, kun je de gnocchi toevoegen (ongeveer 125 gram per persoon). Als de gnocchi bijna gaar is, drijven ze aan de oppervlakte van het kokende water. Kook ze dan nog ongeveer twee minuten door. Giet de gnocchi af en gooi ze terug in de pan.
- 6Bak intussen in een grote koekenpan met olijfolie de uien en champignons.
- 7Roer naar smaak een aantal eetlepels pesto door de gnocchi. De olie van de pesto maakt de gnocchi lekker smeuïg. Voeg het gnocchimengel toe aan de uien en champignons. Draai het vuur onder de koekenpan laag.
- 8Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door tot alles goed warm is.
- 9Serveer met vers gemalen peper, geraspte kaas en een handje fijngesneden rucola.
- 10Dit recept is ook prima te combineren met stokbrood en kruidenboter, en een salade van de rucola sla, die je over hebt.
- Author: Redactie
- Posted: maart 6, 2019